Primátor Partizánskeho Božik nechápe: zmätok v nariadeniach
25 | 02 | 2021 I editor01hd
Primátor Partizánskeho Jozef Božik na FBpoukazuje na nepredvídateľnú interpretáciu epidemických dát zo strany Úradu verejného zdravotníctva, ktorý určuje okresy s maximálnym rizikom nákazy. Po oficiálnej informácii, že stav v  okrese sa zlepšuje prišlo preradenie medzi "čierne okresy."

 

Nerozumiem, píše primátor,  čo to vlastne znamená. Regionálny úrad verejného zdravotníctva (UVZ PD!  ma minulý utorok informuje, že situácia sa zlepšuje. Sme na tom výrazne lepšie, očakávame preradenie okresu do bordovej farby. Následne dostanem informáciu, že  nás vyhlásia za čierny okres.


Pýtam sa ako to je možné?, pokračuje Božík. Odpoveď je, že nám prirátali zvýšenie počtu hospitalizovaných v nemocnici. Ale ten počet sa podľa mojich informácii prudko nemení.


Prvý februárový týždeň 439 infikovaných, druhý februárový týždeň 349 infikovaných, tretí februárový týždeň 219 infikovaných. Rozdiel za dva týždne 50 percent. "O celú polovicu sa znížil počet infikovaných občanov a okres je stále čierny!? To je sila," konštatuje primátor.


"RUVZ PD podáva odvolanie na ministerstvo a žiada prehodnotenie farby pre náš okres, pretože to je proti elementárnej logike... Je to na hlboké zamyslenie...A to náš okres bude čierny až kým sa neminie čierna farba v tlačiarni?" pýta sa J.Božík.