Kolíkova sa pustila do Blanára, ktorý ostro kritizuje odôvodnenie predĺženia núdzového stavu
25 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) v pléne NR SR skonštatoval, že odôvodnenie predĺženia núdzového stavu predložené vládou je nedostatočné. Na jeho vystúpenie reagovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, informuje Pluska.


"Nemôžem súhlasiť s tým, že tento materiál je dostatočný. Kde tam máte napísané a vyhodnotené nejaké opatrenia, ktoré sa osvedčili, prečo sa osvedčili a aké opatrenia sa budú navrhovať?" uviedol Blanár.

"Ak by to bolo také vážne a veľmi dôležité pre vás, tak by sme tu mali nastúpených ministrov. Ministrov, ktorí sú priamo zodpovední za veci, ktoré musia práve v ťažkej dobe pandémie vysvetľovať," dodal. Podľa Blanára premiér Igor Matovič by mal odôvodniť vládne zamietnutie sprísnenia opatrení, ktoré ministerstvo zdravotníctva navrhlo už na jeseň.

Na to zareagovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. "Tu sa rozprávame o tom, že keď nepredĺžime núdzový stav, tak ľudí hodíme do vody," uviedla. V prípade, že by sa núdzový stav nepredĺžil, nebude miesto ani pre reprofilizáciu lôžok v nemocničných zariadeniach. Kolíková odmieta tvrdenie Blanára, ktorý uviedol, že vláda chce pri predĺžení núdzového stavu minúť antigénové testy. Dodala, že ľudia sa chcú testovať sami, a vláda by im túto možnosť mala poskytnúť.

Blanár: Lipšicovho sľubu sa nezúčastním, jeho rozhodnutia budú vyvolávať nedôveru
15 | 02 | 2021 | editor01hd