Brat drogového bossa zo Serede spieval: Objasnil okolnosti príprav Žilinkovej vraždy
25 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Brat drogového bossa zo Serede nečakane prehovoril o plánovaní vraždy generálneho prokurátora Maroša Žilinku, informujú Aktuality.


Mladší brat Slavomíra Weissa, drogového bossa seredskej mafie, sa rozhodol spolupracovať s políciou. Objasnil plánovanie vraždy prokurátora Maroša Žilinku. Iľja Weiss je rovnako ako jeho starší brat odsúdený, avšak ako jediný sa rozhodol priznať sa a spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní. Trest odňatia slobody mu po spolupráci s políciou vymerali na 9 rokov.

Iľja Weiss svojou výpoveďou doplnil chýbajúcu časť skladačky, keď polícii objasnil okolnosti ohľadom prípravy Žilinkovej vraždy. Spomenul istých mužov z Juhoslávie, ktorí ho v čase plánovania vraždy v roku 2017 kontaktovali. Jedného z nich mal poznať niekoľko rokov. Využíval Weissove služby autičkára, keď ho žiadal, aby mu poskytol "bezpečné vozidlo na prácu" vybavené zápalnými fľašami a tzv. ježkami v prípade, že by sa museli náhle "zbaviť" policajtov.

Tento muž Weissovi uviedol, že sa chystá "vražda vysokopostaveného človeka z justičného prostredia, ktorá spôsobí veľký humbug". Následne uviedol, že adresa, ktorej okolie mali muži z Juhoslávie prehľadávať, aby našli dočasný úkryt, sedela s adresou prokurátora Žilinku.

Žilinka: Budem prísne kontrolovať Lipšica a dianie na Úrade špeciálnej prokuratúry
Generálny prokurátor Maroš Žilinka bude prísne kontrolovať dianie na Úrade špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a Daniela Lipšica na jeho čele, informuje portál ereport.sk. Čítať ďalej
21 | 02 | 2021 | Timotej Dudka