Verný psík zahrieval svojho zraneného pána v Alpách sedem nocí
24 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Malý oriešok menom Ash, bol verný svojmu majiteľovi aj v mrazivých teplotách. Zachránil mu život pri úraze na zimnej túre po svahoch talianskych Álp, informuje portál Breitbart.


Pes - hrdina zostal u 33-ročného mladíka z talianskeho Terstu sedem dní a nocí v teplotách pod bodom mrazu po tom, čo horolezec spadol a zlomil si členok, informovali záchranári. "Muž bol zranený, ale pri vedomí a mal vedľa seba malého psíka Asha," píše sa v správe o incidente, ktorú na Facebooku zverejnil horský záchranný tím Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico (CNSAS).

"Tvrdil, že vkĺzol niekoľko metrov do kanála a vliekol sa, aj keď so zlomeninou členka a inými traumami, čo najbližšie k potoku, a že sa mu podarilo prežiť vďaka spoločnosti psíka," uvádza sa v príspevku.

Päť znakov, ktoré odhalia zamilovaného partnera
Kým na základnej škole sme si s vyvoleným do očí povedali, že spolu začneme chodiť, dospelé vzťahy väčšinou vyplynú z danej situácie a nie sú ohraničené otázkou: "Budeš môj priateľ?" Niet divu, že následne sa mnoho párov nachádza v medziobdobí,... Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Timotej Dudka


Ash si užíval každoročnú zimnú túru so svojím majiteľom, keď k nehode došlo v odľahlom alpskom podhorí.  Horolezec nebol schopný použiť svoj mobilný telefón na privolanie pomoci pre nedostatok mobilného signálu v tejto oblasti. Mladík aj pes plánovali stráviť noci v bivakoch a horských chatách.

Horolezcova snúbenica nahlásila ich nezvestnosť minulý pondelok, keď sa nevrátili podľa plánu. Záchranný tím vrtuľníka spozoroval dvojicu zo vzduchu a záchranné posádky neskôr vo štvrtok ráno objavili mládenca aj psa pokrytých lístím.

Keď ich našli záchranári, obaja boli „smädní a vyhladnutí“. Horolezca naložili na záchranný vrtuľník spolu s jeho štvornohým priateľom.

Hviezdy plážového volejbalu bojkotujú turnaj v Katare. Krajina totiž zakázala bikiny
Kto sa snaží usporiadať turnaj v plážovom volejbale bez bikín? Katar. A dve nemecké volejbalové hviezdy ho práve preto chcú bojkotovať, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Diana Zaťková