Štátni zamestnanci v Rusku by nemali mať viac ako sto kíl, tvrdí Žirinovskij
23 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Ruský politický veterán Vladimir Žirinovskij uviedol, že by mali existovať určité „limity“ hmotnosti štátnych zamestnancov aj hmotnosti bežnej populácie, informuje portál RT.


Začiatkom tohto týždňa sa Žirinovskij v rozhovore pre rozhlas Komsomolskaja pravda vyjadril k nedávnemu článku v novinách British Daily Mirror. Ten uvádzal, že britská štátna agentúra pre vydávanie vodičských preukazov požiadala zamestnancov, aby informovali vedenie o svojich obvodoch pásu. To im údajne pomôže rozhodnúť sa, ktorí zamestnanci by mali pracovať v kanceláriách a ktorí z domu.

Žirinovskij, ktorý vedie nacionalistickú Liberálnodemokratickú stranu Ruska, uviedol, že poskytnutie usmernenia o telesnej hmotnosti je dobrý nápad. „Váha štátneho zamestnanca by mala byť 100 kg a nie viac,“ zamýšľal sa politik.

Dodal, že štátni zamestnanci by sa mali „orientovať“ na zdravé návyky. "Prečo toľko jete? Už nemáte cukrovku druhého typu, ale cukrovku prvého typu,“ vyhlásil. Žirinovskij pokračoval s návrhom, aby boli stanovené „akési limity“ telesnej hmotnosti aj bežnej populácie. Zdôraznil však, že nežiada prepustenie niekoho na základe jeho hmotnosti.

Viac ako sto miliónov ľudí bude musieť zmeniť zamestnanie. Môže za to Covid
22 | 02 | 2021 | Diana Zaťková


Politik tvrdil, že „mimoriadne tučný človek“ pohltí veľa štátnych peňazí, ktoré sa minú na „liečbu a stravu“, zatiaľ čo ľudia "ktorí sa cítia dobre“, dostávajú nedostatočnú pomoc.

Žirinovskij, šesťnásobný kandidát na prezidenta, sa stal známym vďaka mnohým výstredným a šokujúcim návrhom. V minulosti navrhol očistenie ruštiny od „amerikanizmov“ a použitie armády na zostrelenie vtákov, ktoré môžu mať vtáčiu chrípku. Uviedol tiež, že Kremeľ by mal byť natretý bielou farbou, ako sa to pravidelne robilo pred revolúciou v roku 1917.

Choré! Ukrajina "udelila povolenie" lietať vojenským lietadlám NATO nad Krymom
Ukrajina bola diplomatickou cestou z Moskvy požiadaná, aby konkretizovala „povolenie“, ktoré vydala v súvislosti s aktivitami letectva NATO, na tému „možnosti využitia vzdušného priestoru Krymu“. Čítať ďalej
22 | 02 | 2021 | Ivan Brožík