Raši: Pri Matovičovej bezočivosti neviete, či sa skôr smiať, či plakať
23 | 02 | 2021 I sefredaktor

Premiér Matovič verejnosti ukazoval graf, ktorý má dokazovať, že odkedy je pandémia v rukách odborníkov a on sa o ňu nestará, zapĺňajú sa nám nemocnice, píše na sociálnej sieti Richard Raši. "Pri takej bezočivosti neviete, či sa skôr smiať, či plakať," konštatuje.




Premiérov graf usvedčuje iba samotného premiéra, zdôrazňuje poslanec Hlas - SD. Ukazuje týždne, mesiace, keď vláda nič v boji proti pandémii nekonala. Ukazuje týždne a mesiace, ktoré necháva Matovič – bez ohľadu na obete – plynúť, aby potom mohol vystúpiť s takýmito lžami, ako včera – vidíte, keď nič nerobím, tak mriete, a ja vás teraz zachránim.




Má niekto okrem premiéra naozaj pocit, pýta sa Raši, že tu od konca októbra nebolo žiadne plošné testovanie? Veď mnohí chodia na testy čo týždeň, absolvovali už toľko testov, že to nedokážu spočítať. A bohužiaľ, stále sú to nespoľahlivé antigénové testy, ktoré v skutočnosti o tom, či ste naozaj zdraví, veľa nehovoria.






Treba tiež pripomenúť, pokračuje poslanec, že nie plošné testovanie znížilo v novembri a na chvíľu tlak na hospitalizácie. Ak si dobre pamätáte, plošnému testovaniu predchádzal zákaz vychádzania, ktorý časovo súvisí s následným poklesom počtu hospitalizovaných a podľa odborníkov je jeho dôvodom. Naopak práve celoslovenské celoplošné testovanie a vydávanie modrých papierikov – priepustiek na slobodu podľa analytikov časovo súvisí s prudkým zvýšením počtu hospitalizácií, ktoré zažívame od začiatku decembra. A je ich dôvodom.




"Nie je iná cesta, treba vymeniť premiéra, treba vymeniť vládu. Hoci aj za dočasnú, úradnícku, ale takú, ktorá bude hovoriť pravdu a bude mať dôveru verejnosti," zdôrazňuje opozičný poslanec.




"Až sa raz bude Igor Matovič zodpovedať za jeho osobný podiel zodpovednosti na tisíckach obetí a ekonomických škodách, bude mať možnosť klamať. Je to právo každého obvineného, zvoliť si ako spôsob obhajoby aj lož. Ak si to nacvičuje ešte ako premiér na tlačových besedách, nie je to nič iné, ako potvrdenie toho, že sa vyvodzovania zodpovednosti už dnes bojí," konštatuje R.Raši.