Fico: Matovič prišiel o rozum. Klame, Sputnik neobjednal!
23 | 02 | 2021 I editor01hd
Predseda Smeru Robert Ficov vyhlásil, že premiér Igor Matovič klamal o tom, že Rusko je pripravené Slovensku dodať dva milióny vakcín Sputnik. Žiadna taká objednávka neexistuje, informuje TASR.

Fico tvrdí, že premiér klamal o tom, že by nám Rusko vedelo poskytnúť dva milióny dávok vakcíny Sputnik. "Neexistuje žiadna oficiálna objednávka na dva milióny kusov takejto vakcíny a rovnako nie je ani žiadne potvrdenie, že by takéto niečo bolo k dispozícii," hovorí a odvoláva sa na kontakty Smeru-SD v Rusku.
Matovič je blázon

Matoviča označil za blázna. "Jednoducho povie nejaký príbeh a je presvedčený, že tento príbeh je pravdivý," povedal Fico. Kritizoval aj vyjadrenia premiéra o odborníkoch. "Premiér so zdravým rozumom nemôže povedať, že keď on riadil pandémiu, boli sme najlepší na svete. A že dnes, keď to riadia odborníci, sme najhorší na svete," povedal. Podľa Fica je to urážka a na mieste odborníkov by nešiel na stretnutie, na ktoré ich premiér pozval.

Belousovová: Keby sa pani prezidentka zobudila skôr, nemuselo byť toľko obetí
Bývalej šéfke národniarov Anne Belousovovej sa nepáči, že prezidentka neskoro reaguje na veľký počet úmrtí spojených s koronavírusom. Pomalú reakciu preto hlave štátu vytkla v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Zber podpisov za vypísanie referenda pokračuje

Fico hovorí o potrebe výmeny vlády a aspoň nejakého nadobudnutia dôvery vo vzťahu k nej. Aj preto pokračujú v zbere podpisov na vyhlásenie referenda za predčasné voľby. Pri téme referenda poukázal na medializovaný list z jednej zo slovenských nemocníc, ktorým vedenie zakazovalo podpisové akcie v nemocnici a v jej ubytovacom zariadení.

Podľa Fica ide o trestný čin marenia referenda a jeho prípravy. Myslí si, že je to protiústavné a vyzval generálnu prokuratúru, aby to preskúmala. Odvoláva sa na Ústavu SR, ktorá zaručuje petičné právo občanov. Zároveň odmieta spochybňovanie ústavnosti referendovej otázky.

Zvláštne dokonalý prehľad kresťana Alojza Hlinu o erotickom filme Deväť a pol týždňa
Eroticky ladený film Deväť a pol týždňa pripomína bývalému predsedovi KDH Alojzovi Hlinovi to, ako premiér hodnotí boj vedcov s koronavírusom. Názor na vec vyjadril statusom na sociálnej sieti. Čítať ďalej
23 | 02 | 2021