Náhrada za Krajčího? Sulík vidí hneď niekoľko silných mien
21 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík uviedol, že vidí hneď niekoľko silných mien ako náhradu za ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO), informuje portál HN.


Vďaka štatistikám, podľa ktorých je Slovensko najhoršia krajina v počte úmrtí, nie je Richard Sulík presvedčený, že Marek Krajčí zvláda rezort. S ministrom zdravotníctva sa chce porozprávať osobne najmä kvôli vysokému počtu obetí koronavírusu a nedostatku liekov na COVID-19.

Marek Krajčí napriek tlaku opozície odmieta ustúpiť z funkcie. Ako dôvod uviedol, že cíti podporu a nevie o žiadnej náhrade za seba, čo Sulík odmieta. "Nie je to človek, ktorý by celý život niečo manažoval, a preto dochádza aj k zlyhaniam," uviedol na adresu Krajčího. Vidí hneď niekoľko silných mien, ktoré by mohli súčasného ministra zdravotníctva nahradiť. Uviedol to v relácii RTVS O 5 minút 12.

Tento názor zastáva aj Denisa Saková (Hlas-SD). "Máme za minulý rok najvyšší nárast úmrtí od druhej svetovej vojny. Sme najhoršia krajina v počte úmrtí na Covid. Pán Krajčí je jedným kolieskom v tom hodinovom systéme," uzavrela.

Sulík nevie garantovať,či všetci poslanci SaS odobria predĺženie núdzového stavu
Nie je isté, či všetci poslanci Národnej rady (NR) SR z SaS podporia predĺženie núdzového stavu. Po doobedňajšom rokovaní vlády to povedal vicepremiér a šéf SaS Richard Sulík. Dôležité bude podľa neho dobre odôvodniť predĺženie núdzového stavu.... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | tasr