„Ako zahnať všetky ovce na bitúnok, tak aby nevedeli, že je to ich koniec?“ (Valentín Katasonov)
21 | 02 | 2021 I Zuzana Perželová
Zdroj: Fond strategickej kultúry






Valentín Katasonov: Catherine Austin Fittsová o nepriateľovi, ktorého existenciu nemožno dokázať

Catherine Austin Fittsová, ktorú možno zaradiť k hrdinom našej doby, sa narodila 24. decembra 1950 vo Philadelphii v Pensylvánii. Pôsobila v investičnej banke Dillon, Read & Co, kde sa vypracovala na pozíciu výkonnej riaditeľky. Počas G. W. Bushovho funkčného obdobia bola asistentkou ministra pre bývanie a rozvoj miest (HUD).

V 90. rokoch jej ponúkli členstvo v rade guvernérov Federálneho rezervného systému USA, avšak rozhodla sa pre odchod z vlády, pretože sa chcela venovať súkromnému podnikaniu. Po odchode z vlády Fittsová založila brokerskú spoločnosť Hamilton Securities  a šéfovala jej až do roku 1998. Spoločnosť uzavrela dohodu s HUD o spravovani portfólia hypotekárnych cenných papierov v hodnote 500 miliárd dolárov. Počas spolupráce Hamilton Securities  s HUD odhalila spoločnosť, ktorú Fittsová riadila, závažné nezrovnalosti v práci ministerstva pri hypotékach a iných cenných papieroch. Začali sa vážne konania iniciované brokerskou spoločnosťou, ktoré sa skončili anulovaním zmluvy. V dôsledku zdĺhavých súdnych sporov spoločnosť zbankrotovala, aj keď súd nakoniec uznal, že nedošlo k nijakým porušeniam zo strany spoločnosti Hamilton Securities a jej šéfky Fittsovej. A porušenia zo strany ministerstva (HUD) a jej úradníkov zostalo bez následkov. Fittsová ako špecialistka na cenné papiere kryté hypotékou ešte začiatkom roku 2000 predpovedala nevyhnutnosť finančnej krízy, ktorá bude vyvolaná bublinami na trhu s nehnuteľnosťami a hypotekárnymi úvermi. Následne založila investičnú poradenskú spoločnosť Solari, ktorej šéfuje dodnes.

Po súdnom spore medzi spoločnosťou Hamilton Securities a HUD Fittsová pokračovala v podnikaní, začala sa venovať korupcii a zneužitiam vo vládnom aparáte USA. A zverejneniu výsledkov svojho výskumu.

V roku 2004 vydala ako spoluautorka s Chrisom Sandersom štúdiu v časopise Journal of World Affairs, ktorá mala veľký ohas. Fittsová uviedla, že existujú „dôkazy o tom, že veľmi veľká časť národného bohatstva bola počas niekoľkých desaťročí nelegálne presmerovaná do tajných, nekontrolovaných kanálov a programov na nedefinované účely, vrátane tajných operácií a podvratných aktivít v zahraničí a tajného vojenského výskumu a vývoja v krajine. Tieňové skupiny slúžiace vplyvným súkromným a zištným záujmom sa do vládnych inštitúcii infiltrovali a zaviedli kontrolu, často na úkor spoločného dobra’’. Názov článku je pozoruhodný: The Black Budget Of The United States (Čierny rozpočet USA).

Rozsah problémov nastolených v článku Fittsovej išiel ďaleko nad rámec korupčnej témy. Bola to jedna z prvých publikácií v USA, v ktorej bola nastolená otázka o existencie tajného centra, ktoré krajinu riadi, neskôr nazývaného hlboký štát.

Ďalším významným prejavom Catherine Fittsovej bola správa zverejnená v roku 2017 o strate vládnych peňazí vo výške 21 biliónov dolárov. Väčšina médií označila za autora správy profesora Marka Skidmora z Michiganskej univerzity, dnes sa však ukázalo, že iniciátorkou a hlavnou autorkou správy bola Catherine Fittsová, hoci na prvom mieste figurovalo meno profesora Skidmora.

Správa sa týkala obdobia rokov 1998 - 2015 a skúmaniu rozpočtových príjmov a výdavkov dvoch amerických rezortov - ministerstva obrany a ministerstva pre bývanie a rozvoj miest (HUD). Len cez tieto dva rezorty došlo v priebehu 17 rokov k „úniku“ štátnych peňazí v objeme 21 biliónov dolárov. V priemere je to ročne 1,24 bilióna USD. Medzitým dokonca aj v roku 2015 boli všetky rozpočtové výdavky USA plánované vo výške 3,7 bilióna USD. Správa obsahovala poburujúcu myšlienku: nejde len o rozkrádanie štátneho majetku, reč je o „čiernom“ rozpočte, ktorý sa formuje súbežne s oficiálnym rozpočtom USA a je k dispozícii silám, ktoré nie sú pod kontrolou oficiálnych amerických úradov a niekedy dokonca o nich ani nevedia. Správa naznačila existenciu hlbokého štátu, ktorý je možné kedykoľvek legalizovať a nahradiť tak legitímnu vládu. Catherine Fittsová použila výraz „Pán Globálny“, čím zdôraznila, že hlboký štát ohrozuje nielen Ameriku, ale aj celý svet.

Americký prezident  Donald Trump  bol správou Fittsovej-Skidmora ohromený a inicioval v histórii Pentagónu prvý rozsiahly audit tohto rezortu. Armáda však neustále protestovala. Plnohodnotný audit Pentagónu zlyhal, hoci bolo identifikovaných množstvo „čiernych dier“. Vo finále boli výsledky auditu  utajené.

Do zoznamu úspechov Catherine Fittsovej možno zahrnúť aj rozhovor, ktorý poskytla v apríli 2018 Gregovi Hunterovi, bývalému novinárovi televízneho kanála CNN, ktorý vytvoril web alternatívnych rozhovorov USAWATCHDOG.COM.

Veľká časť rozhovoru je venovaná článku publikovaného Catherine Fittsovou v časopise The Solari Report. Článok sa volá The Rape of Russia: could it happen here? (Znásilnenie Ruska: Je to tu možné?). Polovica článku je venovaná Rusku a tomu, ako ho vykrádali a naďalej vykrádajú. Druhá polovica článku je o tom, že USA môžu byť tiež znásilnené a okradnuté. V útrobách hlbokého štátu sa pripravujú plány na rozsiahlu privatizáciu štátneho majetku USA. Fittsová poznamenáva, že štát teraz vlastní pôdu a nerastné bohatstvo, ktorých trhová hodnota sa meria v desiatkach biliónov dolárov. Lupiči sa však chystajú získať tieto aktíva za ceny, ktoré sú oveľa nižšie trhových.

Po posúdení článku a rozhovoru Catherine Austin Fittsovej, berúc do úvahy súčasné dianie v Amerike, chápem, že jej predpoklady nie sú výmysly. Štátny dlh USA rastie každý mesiac o stovky miliárd dolárov. Joe Biden bude v tejto línii pokračovať. Držitelia dlhopisov štátnej pokladnice USA sú ľudia hlbokého štátu. V určitom okamihu tieto dlhopisy vymenia za zem a nerastné bohatstvo Ameriky a „pandémia“ nakoniec povedie k tomu, že Ameriku, slovami Catherine Austinovej, „znásilnia“.

V roku 2020 sa počet vystúpení Catherine Fittsovej výrazne zvýšil. A tu je jej posledná aktivita, ktora zaznamenala obrovský ohlas. Začiatkom roka 2021 sa na internete objavil videomateriál s názvom Planet Lockdown (Planetárny lockdown) ide o rozhovor s našou hrdinkou trvajúci 48 minút.

O čom hovorí Catherine Fittsová? Stručne povedané, o operácii hlbokého štátu („Pána Globálneho“), ktorá sa začala v roku 2020 a týka sa uchvátenia moci v Amerike a na celom svete. Operácia sa začala tým, že Pán Globálny usporiadal dymovú clonu s názvom „pandémia“. Potom sa začalo globálne blokovanie populácie a ekonomiky (lockdown). Catherine Fittsová odhaľuje podrobnosti hlavných udalostí roku 2020 a vykresľuje scenáre ďalších možných krokov zo strany sprisahancov. Rozhovor pozostáva z týchto hlavných epizód:

koniec peňažného obehu a smrť peňazí. Nový vírus - neviditeľný nepriateľ, ktorého existenciu nie je možné dokázať. Ohlásená „pandémia“ umožňuje sledovanie kolosálneho rozsahu. Očkovanie - je vytvorenie operačného systému v ľudskom tele. Lockdown -pripravuje väčšinu ľudí o príjmy. Miliardári zarábajú peniaze na lockdowne, v roku 2020 zvýšili svoje imanie o 27%. V najbohatších krajinách dochádza ku konsolidácii moci. Lúpež storočia: „To vírus ukradol všetky peniaze...“  Očkovanie - uväznenie človeka v digitálnom koncentračnom tábore. Likvidácia nedotknuteľnosti osoby a jej súkromia, úplná digitálna kontrola nad stavom ľudského tela a jeho správaním. Globálne digitálne ID. Otroctvo - najvýnosnejší biznis v histórii. Sprisahanci sa boja národa, pasca ešte nezaklapla. Americké nepokoje v lete 2020 podporovali Federálne rezervné banky, ktoré tvoria Federálny rezervný systém USA; nepokoje využili na nákup nehnuteľností za bagateľ v oblastiach, kde k nepokojom došlo. Pre technokratov je človek prostriedkom určeným na vykorisťovanie. „Nevyužívajte služby tých, ktorí otroctvo budujú a nepracujte pre nich“. „Smrť nie je to najhoršie, čo sa môže stať“.

Každá epizóda tohto rozhovoru si zaslúži samostatný článok, tu sa však obmedzím iba na niekoľko citátov:

„Dolár je rezervnou menou už mnoho desaťročí a tento systém je už zastaraný. A centrálne banky sa snažia presadiť nový systém... Snažia sa implementovať nový systém tak, aby nikto nepochopil, čo sa skutočne stalo ... Nový systém by som označila koncom mien. Vytvárame nový systém transakcií, ktorý bude digitálny a digitálne budú aj meny. A tak do tohto systému zapájame všetky peniaze na planéte Zem... Systém transakcií - to už nie je mena, ale systém kontroly. Každá centrálna banka poskytuje svoju vlastnú digitálnu menu a má možnosť zapnúť alebo vypnúť vaše účty. Ak sa budete správať zle, ste v háji“.

"Ako zahnať všetky ovce na bitúnok tak, aby nevedeli, že je to ich koniec?" Najideálnejším prostriedkom je neviditeľný nepriateľ. Preto sme najskôr mali vojnu proti terorizmu a neviditeľných teroristov a teraz vírus. Je to dokonalé, pretože nemôžeme dokázať, že neexistuje. Je neviditeľný. A neviditeľní nepriatelia sú ideálny prostriedok. Podstatné je vystrašiť ľudí, vyvolať v nich strach a potom im vnútiť, že len štát ich ochráni pred neviditeľným nepriateľom“.

„Globálna kapitalistická trieda si uvedomila, že má problém - nemôžu kontrolovať malé podniky. Dá sa to vyriešiť tak, že malým podnikom odstrihnete príjmy… Toto je ekonomická vojna. Od apríla milionári-globalisti zvýšili svoj majetok o 27 percent. Lockdown pracuje v ich prospech... Sme svedkami uchvátenia ekonomickej moci“.

„Za posledných dvadsať rokov sme v USA zažívali finančný prevrat... Po finančnom prevrate, keď ukradli všetky peniaze dôchodkového zabezpečenia... potrebovali zámienku na to, aby sa systému zmocnili a zásadne ho zmenili. A tak sa u nás objavil zázračný vírus... Kvôli zázračnému vírusu nemáme peniaze v sociálnom zabezpečení. Kvôli vírusu nemáme peniaze v štátnej pokladnici! A teraz máme dokonalú zázračnú výhovorku“.


Autor: Valentín Katasonov, profesor, doktor ekonomických vied, predseda Ruskej ekonomickej spoločnosti S.F. Šarapova