Matovič to dal na Kočnera. Zrušil bezpodielové vlastníctvo manželov
20 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
Nie je to bonmot ani zlomyseľný vtip. V majetkových otázkach sa Igor Matovič naozaj správa úplne rovnako ako kedysi mafián Marián Kočner.

Kto prepisuje majetky


Matovič to dal na Kočnera preto, lebo
Matovičova Pavlínka má ďalší problém. Tentoraz ju trápi plomba na novom honosnom dome
Krátko po vymenovaní za premiéra sa Igor Matovič nezákonne presťahovať do neskolaudovaného luxusného rodinného domu. Jeho žena Pavlína sa sťažuje na katastrálny úrad, že jej vyznačil na nehnuteľnosť plombu, informuje ereport.sk. Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik
a všetok majetok prepísal na Pavlínku. Vyšlo to najavo, keď sa pani Matovičová verejne posťažovala, že jej (fakticky však ich) luxusný rodinný dom je zaťažený na katastri plombou. Majetky na manželky a iných rodinných príslušníkov neprepisujú poctiví podnikatelia a zákon poslúchajúci občania, ale mafiáni, podvodníci a iné nedôveryhodné existencie.

Matovičova Pavlínka má ďalší problém. Tentoraz ju trápi plomba na novom honosnom dome
Krátko po vymenovaní za premiéra sa Igor Matovič nezákonne presťahovať do neskolaudovaného luxusného rodinného domu. Jeho žena Pavlína sa sťažuje na katastrálny úrad, že jej vyznačil na nehnuteľnosť plombu, informuje ereport.sk. Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Nie je to prvý majetkový incident rodiny Matovičovcov. Pred rokmi sa ukázalo, že Pavlínka cez vklady v oligarchickej J&T Banke podozrivým spôsobom prehnala okolo 17 miliónov eur. Akiste ide o bežnú finančnú transakciu každého obyčajného človeka.

Keď v priebehu minulého volebného obdobia vzniklo podozrenie, že Matovič a jeho RegionPress si neplnili daňové povinnosti, stratilo sa firemné účtovníctvo. Krátko nato firmu predal a všetky utŕžené peniaze putovali do správy Pavlínky. Časť z nich investovala do pochybnej Arca Captial. Tak sme sa dozvedeli, že Matovičovcom vôbec neubudne z hrnca, ak manželka pána premiéra prerobí trápnych 600 tisíc.

Pripomeňme si tiež, že Matovič za pochybných okolností nakúpil v Trnave množstvo pozemkov. A nie od hocikoho, ale od oligarchu strihu 90. rokov Jozefa Majského. Presne takto vyzerá prototyp obyčajného človeka. Preto je ich predsedom. Jeden podobný si už odpykáva 19-ročný trest v kauze zmenky.

Kráľ Trnavy a blízkeho okolia


Ani to však nie je koniec škandalózneho príbehu putujúceho majetku Igora Matoviča. Okrem jej predsedu nikto v OĽANO nevie, ako boli vynaložené a na akých účtoch napokon skončili desiatky miliónov eur, ktoré v minulosti boli a ešte aj budú strane vyplatené za výsledky volieb. Každá normálna politická strana má okrem štruktúr a členov aj rozhodovacie a kontrolné orgány. OĽANO normálnou stranou nie je, a preto v nej ani neexistujú normálne kontrolné mechanizmy. O všetkom, predovšetkým však o peniazoch, rozhoduje jediný človek. Volá sa Igor Matovič.

Napriek tomu, že premiér a predseda OĽANO sa usiluje vytvárať si obraz poslušného a krotkého manžela, na základe jeho povahových vlastností môžeme s istotou tvrdiť, že ide len o vonkajšiu fasádu. Prepisovanie nehnuteľných majetkov na manželku a prevádzanie finančnej hotovosti na jej účty je vykalkulované konanie. Jeho cieľom je ochrana majetkov pre prípad, že by podozrenia voči Matovičovi v Kriminálnom úrade Finančnej správy a na NAKA nezapadli prachom.

Keď dnes klopú policajti na dvere kajúcnikom, zajtra by mohli aj na bráne luxusnej vily Igora Matoviča. Pozajtra by mu mohli zablokovať účty, ako nedávno Kočnerovi. A to pán Trnavy a blízkeho okolia nemôže dopustiť.

Matovič tancuje na ešte nevykopanom hrobe zosnulého poslanca Petráka
K nečakanej smrti poslanca NR SR Ľubomíra Petráka (Smer-SD), ktorý zomrel vo veku 59 rokov, sa vyjadrilo mnoho politikov vrátane Igora Matoviča (OĽaNO). Ten zverejnil status na Facebooku, v ktorom z jeho smrti obvinil iných členov Smeru. Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Timotej Dudka