Malý elektrický mustang má stáť na platforme Volkswagenu
20 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Menšia verzia Fordu Mustang Mach-E má byť podľa britského magazínu Autoexpress postavená na platforme MEB značky Volkswagen. Aj výroba by mala prebiehať v Nemecku. V predaji na starom kontinente sa vozidlo môže objaviť zhruba o dva roky, informujú Novinky.


Ford Mustang Mach-E dodnes leží rade fanúšikov v žalúdku, pretože slávne meno Mustang na elektrickom SUV vnímajú ako svätokrádež. Napriek tomu je tento voz pomerne úspešný. Podľa magazínu má dostať menšieho súrodenca, a to na európskom trhu. Bude stáť na platforme Volkswagenu.

Má to byť prvý z dvoch elektromobilov, ktoré Ford bude vyrábať vo svojej továrni v Kolíne nad Rýnom, kde dnes vznikajú fiesty. A tiež má byť súčasťou dohody o spolupráci koncernov Ford a Volkswagen v tom, že jeho základom bude elektromobilná platforma MEB.

Vyznačuje sa pohonom zadných alebo všetkých kolies, batériami v podlahe s kapacitou od 44 do 77 kWh a najmä faktom, že na nej koncern Volkswagen stavia mnoho áut vlastných značiek vrátane Škody Enyaq iV.

Vozidlo má byť štylizované ako SUV a má byť veľké zhruba ako Ford Focus, avšak s dizajnovými prvkami Mustangu Mach-E.

Škoda predstavuje prvý veľký elektromobil Enyaq Sportline
Prvý veľký elektromobil od Škody prichádza v športovo strihanom variante sportline, dostupná bude v troch verziách pohonu, informuje portál Novinky.cz. Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Timotej Dudka