Čistky na prokuratúre pokračujú: Končia Čižnár mladší aj Chabada
20 | 02 | 2021 I editor01hd
Po neznesiteľnom mediálnom tlaku sa vzdal funkcie prokurátora Juraj Čižnár, syn bývalého generálneho prokurátora. Generálny prokurátor Maroš Žilinka odvolal z funkcie aj šéfa Okresnej prokuratúry Bratislava II Svetozára Chabadu.

Čižnár mladší pôsobil na Okresnej prokuratúre Bratislava II, funkcie prokurátora sa vzdal k 1. marcu. Chabada je švagrom expremiéra Roberta Fica, čo prispelo k jeho odvolaniu. O zmenách na prokuratúre informoval provládny portál dennikn.sk. Ide o pokračovanie čistiek, ktoré sa začali s nástupom vlády Igora Matoviča.

Na Čižnárovho syna poľujú Matovičovmu režimu naklonené médiá už niekoľko mesiacov. Aj to je dôvod, prečo sa rozhodol ukončiť pôsobenie na prokuratúre. Rovnako sa provládne médiá dlhodobo navážajú do Chabadu len preto, lebo je Ficovým švagrom.

Terčom mediálnych útokov bola aj bývalá šéfka Krajskej prokuratúry Bratislava Soňa Juríčková, pretože ju odfotografovali, ako pije víno s Ficom. Juríčková sa nedávno funkcie vzdala.

Slotov syn: Strana Za ľudí by sa mala premenovať na stranu Za mŕtvych ľudí
Pavol Slota v statuse na sociálnej sieti ostro odsúdil vicepremiérku Veroniku Remišovú za jej postoj k ruskej vakcíne Sputnik. Tvrdí, že strana Za ľudí hazarduje so životmi a má papalášske maniere. Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Po nástupe Matovičovej vlády sa v médiách spustili útoky na viacerých prokurátorov. Niektorí z nich boli následne obvinení. Patrí medzi nich bratislavská prokurátorka Katarína Kučerková. V akcii Judáš obvinili aj jej manžela policajta. Ďalšou obvinenou prokurátorkou je Iveta Kopčová, ktorú dlhodobo provládne médiá napádajú za to, že nepodala obžalobu na Loranta Kósu, kamaráta bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.

Médiá na druhej strane kryjú všetky prešľapy politika Daniela Lipšica, nedávno zvoleného za šéfa špeciálnej prokuratúru. Provládni novinári si nevšímajú ani dôverné vzťahy sudcu Najvyššieho súdu SR Juraja Klimenta s premiérom Igorom Matovičom. Kliment bol pritom kandidátom OĽANO na funkciu generálneho prokurátora.

Danko: Rusi najprv uspokoja dopyt štátov, ktoré nerobia hystériu okolo káuz ako je Navaľnyj
Podľa Andreja Danka premiér Matovič nehovorí pravdu o tom, že by sa na Slovensku mala vyrábať ruská vakcína. "Pravda je taká, že po dodaní pár desaťtisíc kusov očkovacej látky je možné rokovať aj o väčšom objeme. Rusi však najprv uspokoja dopyt... Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Marek Molnár