České médiá: Matovič obhajuje Sputnik V a situáciu komentuje aj Belousovová
20 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Premiér Igor Matovič uviedol, že sa mu podarilo zabezpečiť dva milióny dávok ruskej vakcíny Sputnik V. Postoj k ruskej vakcíne vyjadrila aj bývalá poslankyňa Anna Belousovová, píše portál Sputnik.


"Ľudia, ktorí sa v tom skutočne vyznajú, hovoria, že tá vakcína je skutočne kvalitná. Teraz musí ísť politika bokom a musíme ísť zachraňovať životy," vyhlási o vakcíne Sputnik Matovič.

Matovič vyzval, aby minister zdravotníctva využil svoje právomoci a umožnil použitie ruskej vakcíny Sputnik V. Podľa jeho slov ide o preparát, ktorý už bol aplikovaný desiatkam miliónov ľudí po celom svete.

"Keď sledujem to, čo sa deje okolo nákupu vakcíny Sputnik V, mám pocit, že pani Remišová a spol. prepadli z dejepisu už na základnej škole," začala svoj komentár Belousovová.

"Keby sme sa takto správali počas druhej svetovej vojny a tvrdošijne trvali na tom, aby nás oslobodili spojenci, pretože ZSSR sú boľševici a to nie je to, čo Európa schvaľuje, dnes by sme buď hovorili nemecky, alebo s veľkou pravdepodobnosťou by sme už vôbec neexistovali," ďalej poznamenala. Dodala, že "Slovensko má nedostatok vakcín schválených Európskou liekovou agentúrou kvôli absolútnej neschopnosti a zlyhania Európskej komisie".

České médiá: Chmelár sa hanbí za Matoviča a SNS požaduje vakcínu Sputnik V
Slovenský premiér Igor Matovič navštívil Paríž, pričom počas tlačovej konferencie mu francúzsky prezident Emmanuel Macron držal nad hlavou dáždnik po tom, čo začalo pršať. Politológ Eduard Chmelár tento incident označil za "hanbu na sto rokov",... Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Marek Molnár