Tomáš: Zabíja Matovičova atómová zbraň?
19 | 02 | 2021 I sefredaktor





"Varovali sme a kričali, že celoplošné testovanie, ktoré Matovič nazval atómovou zbraňou, nielenže nemusí byť efektívne, ale môže prispieť k ešte rýchlejšiemu šíreniu koronavírusu," upozorňuje v statuse na FB poslanec Erik Tomáš. "Hrozivé čísla začínajú čierne predpovede bohužiaľ potvrdzovať," konštatuje.












Na Slovensku, pokračuje Tomáš,  máme v súčasnosti najvyšší počet hospitalizovaných od začiatku pandémie a ľudia zomierajú najrýchlejším tempom na svete. Odborníci sa zhodujú, že za to môže neskoré prijatie lockdownu, ale aj plošné testovanie nespoľahlivými antigénovými testami. To pustilo do spoločnosti mnoho pozitívnych ľudí, ktorí s falošne negatívnymi testami v rukách stratili obozretnosť a ohrozili ďalších.




Ale hlavne pribúdajú názory, že k rozšíreniu nákazy došlo priamo na odberných miestach, zdôrazňuje opozičný poslanec. Všetko sa to dialo a stále deje v období, keď sú na Slovensku rozšírené nové, oveľa nebezpečnejšie mutácie vírusu. Túto možnosť nákazy už pripustili aj hlavný hygienik a minister zdravotníctva.




"Na mieste je potom tvrdá, ale opodstatnená otázka. Zabíja táto Matovičova atómová zbraň ľudí ? Lebo ak vzniká zhoda, že plošné testovanie je životu nebezpečné, prečo v ňom vláda stále pokračuje... Mimochodom ako jediná vláda na svete ! To ešte koľko ľudí sa musí nakaziť, či zomrieť ?" uzatvára E.Tomáš.