Pellegriniho parta posiela Matovičovi drsný odkaz: Na ruskú vakcínu majú mať ľudia právo
19 | 02 | 2021 I Timotej Dudka

Podľa mimoparlamentnej strany Hlas-SD by malo byť ľuďom, ktorí si to želajú, umožnené zaočkovať sa ruskou vakcínou proti ochoreniu COVID-19 Sputnik V s tým, že by mali byť predovšetkým upozornení, že ide o experimentálny neregistrovaný liek, informuje Nový Čas. 


"Ak má občan napriek tomu oň záujem, treba mu umožniť zaočkovať sa touto vakcínou," uviedla strana Hlas-SD. Ak nám Sputnik môže pomôcť, treba ho objednať a dôrazne upozorniť ľudí, že ide o experimentálny neregistrovaný liek. A ak má človek napriek tomu záujem o podanie tohto lieku, treba mu to umožniť," uvádza sa vo vyhlásení.

Strana poslala odkaz aj pre premiéra Igora Matoviča (OĽaNO). Ten by vraj mal dať miesto "hysterických tlačoviek" pokyn svojmu ministrovi, nech ruské vakcíny dovezú na Slovensko, pričom jeho piatkové vystúpenie, ako aj rokovania vlády, strana označila za škaredé a nepoctivé propagandistické divadlo.

"Minister zdravotníctva môže z vlastného rozhodnutia udeliť neschválenej vakcíne výnimku presne tak, ako udelil výnimku napríklad na liek Ivermectin, pre ktorý žiadna vláda ani koaličná rada nerokovala. Igor Matovič hľadá len ďalšieho triedneho nepriateľa, na ktorého by mohol zhadzovať zodpovednosť a posielať ho kopať hroby," domnieva  sa Pellegriniho parta.

Matovič odkazuje Remišovej kvôli Sputniku: Si ako pyšná princezná Krasomila
19 | 02 | 2021 | editor01hd