Pán premiér, odstúpte! Ak to so Slovenskom myslíte dobre, podajte demisiu, vyzýva Šutaj Eštok
19 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Podľa poslanca Národnej rady za Hlas-SD Matúša Šutaja Eštoka každý deň vládnutia Igora Matoviča ohrozuje životy občanov. Dôvody tohto tvrdenia zhrnul vo svojom blogu.


Slovensko sa dostalo v počte mŕtvych s ochorením Covid-19 na milión obyvateľov na nelichotivé svetové prvé miesto. Prečo je to tak, na to dávajú odpoveď najmä naši vedci a odborníci, ktorí už dlhšie upozorňujú na zlé či neskoré kroky vlády. Šutaj Eštok problémy s bojom pri koronavírusu zhrnul v blogu na portáli pravda.sk.
Namiesto riešení chaos a bordel

Po stretnutí prezidentky Zuzany Čaputovej s odborníkmi išiel z ich slov strach, beznádej a zúfalosť. Všetci totiž na rovinu pomenovali súčasnú situáciu, v akej sa Slovensko nachádza. Hlava štátu nabádala venovať väčšiu pozornosť osvedčeným riešeniam a menej experimentom. Vyzývala na počúvanie vedcov a odborníkov. Matematik Richard Kollár hovoril o „dátovom pekle“, ale aj o chýbajúcich extrémne dôležitých údajoch a dátach.

„Premiér Matovič dennodenne preukazuje, že nie je schopný zvládnuť vládnutie a ťažkú krízu, v ktorej sa Slovensko nachádza. Veľké zúfalstvo je cítiť aj zo samotnej vládnej koalície. Namiesto riešení a sústredenia sa na dôležité veci sme svedkami chaosu, bordelu a nezvládnutého manažovania kľúčových oblastí. Dôsledky sú doslova tragické a mnohí občania na to, žiaľ, doplatili životmi,“ konštatuje v blogu Šutaj Eštok.

"Igor, hlbšie sa už klesnúť nedá! Toto vám ľudia nikdy nezabudnú,“ odkazuje premiérovi Šutaj Eštok
Posledné miesto Slovenska v štatistike úmrtí je desivá bilancia, na ktorú reaguje aj poslanec Matúš Šutaj Eštok. Vo videu sa dokonca premiérovi za to, že ho podcenil, ospravedlňuje. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Matovič uráža občanov, vedcov, kolegov aj prezidentku

Neschopnosť vlády premiéra Matoviča nás dostala na prvé miesto v počte úmrtí na milión obyvateľov, a preto vláde nedôverujú ani občania, ani odborníci. „Namiesto jasných a zrozumiteľných riešení, poskytovania ekonomickej pomoci a krízovému riadeniu sme svedkami každodenných hádok, osočovania a hádania sa. Namiesto pokoja, rozvahy a dodania pocitu istoty premiér bez problémov uráža svojich občanov, vedcov, odborníkov, kolegov, ale i samotnú prezidentku,“ kritizuje poslanec.

Vyzýva Matoviča, aby podal demisiu, pretože nezvládol zodpovednosť za vedenie krajiny. „Treba si to otvorene priznať, zahodiť ješitnosť, ego a zachovať sa ako chlap. Tu ide doslova a do písmena o životy občanov. A obávam sa, že každý deň, ktorý strávite navyše na poste premiéra a na čele tejto vlády, bude životy občanov doslova ohrozovať. Odstúpte, podajte demisiu pani prezidentke. Teraz je čas ukázať, že to so Slovenskom myslíte naozaj dobre,“ uzatvára Šutaj Eštok.

Moc a peniaze, o nič iné Matovičovi nejde, konštatuje Matúš Šutaj Eštok
Rozdelenie peňazí z plánu obnovy, ale aj neustále skláňanie hlavy SaS pred Matovičovými krokmi a urážkami je témou statusu, v ktorom poslanec Matúš Šutaj Eštok kritizuje niektoré veci vo vládnej koalícii. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik