Onkologický pacienta Gustáv zomrel. V nemocnici nenašli lôžko
19 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová
V Liptovskom Mikuláši zomrela ďalšia obeť Matovičovho chaosu, onkologický pacient Gustáv H. V nemocnici preňho nemali lôžko. S bolesťami ho poslali domov. Záchranka mu vyčítala, že kým sa zaoberajú jeho "zbytočným" prípadom, čaká na nich iný pacient.

Príde mu Matovič vykopať hrob?


Na Hlavný denník sa obrátila zúfalá partnerka Gustáva H z Liptovského Mikuláša. Hovorí, že nemá peniaze na advokátov, no napriek tomu chce zabezpečiť, aby bol prípad zbytočnej smrti jej životného druha vyšetrený. Gustáv je s najväčšou pravdepodobnosťou ďalšou obeťou Matovičovho chaosu v riadení pandémie a zdravotníckeho systému.

Opakované vlny celoplošného testovania ľudí bez akýchkoľvek príznakov viedli k tomu, že zdraví ľudia sa nakazili ochorením Covid-19. Dôsledkom Matovičovej posadnutosti testami sú preplnené nemocnice, zdravotnícky systém je zahltený. Lekári nevenujú pozornosť diagnostike a liečbe iných vážnych ochorení, pretože v preťaženom zdravotníctve zavládol chaos. Prísne opatrenia v
Univerzitná nemocnica Martin zakázala zamestnancom petičný zber podpisov
Na internete sa objavila kópia dokumentu, ktorý v hlavičke nesie označenie „Univerzitná nemocnica Martin“. Upozorňuje na prísny zákaz zbierania podpisov pod politické petície. Nemocnica sa zamestnancom, ktorí nariadenie porušia,... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Petra Demková
navyše bránia liečeniu a hospitalizácii pacientov s inými vážnymi ochoreniami vrátane rakoviny.

"Môj partner Gustáv bol síce onkologický pacient, ale nemusel zomrieť takýmto spôsobom. Cítil sa vzhľadom na svojej chorobe dobre. Situácia vznikla, keď dostal krvácanie a bola mu zavedený katéter. Začal mať prudké bolesti v podbrušku. Pointa je v tom, že počas krvácania a zavedenia katétra ho nenechali v nemocnici, aby mu podali liečbu, aká by sa vyžadovala. Podávanie antibiotík do žily, čo sa robí v takomto prípade prvé dni. Dali mu tabletky a poslali domov," hovorí Ružena, Gustávova partnerka.

Keby pre pacienta našli v nemocnici lôžku, dnes by s najväčšou pravdepodobnosťou ešte žil.

Tri dni bojoval o život


Podľa jej slov Gustáv dostal doma zimnicu, a preto mu zavolala záchranku. V nemocnici mu podali lieky na zníženie teploty a znova ho poslali domov. To isté sa opakovalo aj na druhý deň. "Dokonca záchranka sa vyjadrila, že niekde pacient čaká na záchranu a jeho ošetrovanie je zbytočné. Dostali sme sa preto do konfliktu," vysvetľuje Ružena.

Tragédia v Španielsku: Ľudia umierajú po očkovaní. Nútia nám vakcíny a ohrozujú naše životy!
Zo Španielska stále prichádzajú hrozné správy o úmrtiach starších ľudí v domovoch s opatrovateľskou službou. Najdesivejšie však je, že smrť väčšiny týchto starších ľudí nastala potom, čo boli očkovaní, informuje organizácia... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Diana Zaťková


Na tretí deň volala Gustávovi záchranku znova, no so strachom, čo si znova vypočuje. "Zvracal, triasol sa, mal bolesti. Vzali ho do nemocnice. Po vyšetrení asi od pol tretej rannej do pol piatej. Skutočne sa mu venovali, ale asi nebolo pomoci. Zomrel o 10.50 na internom oddelení," opisuje posledné Gustávove hodiny Ružena.

Nemohli sa povedať ani posledné slová na rozlúčku


Jej posledné slová si nevyžadujú žiaden ďalší komentár:
"Je mi ľúto, že pani doktorka vedela, čo bude nasledovať. Napriek tomu ma k nemu ráno nepustila, aby sme si aspoň povedali pár slov. Interné do chorobopisu napísalo, že pre epidemiologickú situáciu a údajne nedostatok miest ho na oddelenie neprijali. Skutočne budú starší ľudia odkladaní a nebude sa im poskytovať zdravotná starostlivosť? Nemám financie na advokátov, ale možno niekto bude mať záujem o jeho príbeh -náš príbeh. Žiadam o skutočné vyšetrenie, aby lekári a zdravotníčka zo záchranky boli braní na zodpovednosť. Za nepodanie primeranej liečby chorému človeku, ktorý čakal do nich pomoc."


Desivé! Aj napriek očkovaniu, seniori v Španielsku umierajú v celých masách
Hrôzostrašné masové úmrtia v centrách pre seniorov tvoria až 40% všetkých úmrtí na covid-19 v Španielsku, píše španielska verzia spravodajského portálu RT. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Imrich Kovačič