Kotlebovi odchádzajú z ĽSNS ďalší funkcionári a členovia
19 | 02 | 2021 I editor01hd
Stranu Mariána Kotlebu opúšťajú ďalší funkcionári a radoví členovia. Podľa vedenia ĽSNS ide iba o zanedbateľné počty. Ľudovci však začínajú maž vážne problémy s preferenciami, upozorňuje portál ereport.sk.

Preferencie pod 5 percent


ĽSNS prechádza krízou. Po odštiepení kľúčových straníkov okolo Milana Uhríka a Milana Mazureka odlev verných pokračuje. Kotlebovi povedali zbohom niektorí oblastní šéfovia aj bežní straníci.

Štiepenie malo pre kotlebovcov dohru. V prieskume agentúry AKO získali 3,8 percenta, čo by im nestačilo na vstup do parlamentu. Zdá sa, že odchody zo strany pokračujú. Kotlebovci ich však zľahčujú.

Štiepia sa miestne organizácie


Na ďalšie odchody a rozpad niektorých regionálnych štruktúr ĽSNS upozornil bloger Radovan Bránik. Hovorí, že rozpad nezasiahol kotlebovcov celoplošne, ale niektoré miestne organizácie sa štiepia.

“Časť štruktúr ĽSNS opúšťa. Respektíve na komunálnej úrovni sa rozpadajú. Nie je to tak, že jeden okres ide kompletne jedným smerom a druhý zase ďalším. Dochádza k fragmentácii na úrovni štruktúr. V priebehu niekoľkých mesiacov bude asi zrejmé, že kto je s kým a kto utrpel aké škody,” prognózuje Bránik pre ereport.sk.

„Zbabelé, nechutné, odporné." Poslanec Taraba o rozhodnutí vlády nekúpiť ruskú vakcínu Sputnik
„Zbabelé, nechutné, priam odporné - po facebooku vyplakávajú veľkí to ministri, ako ich nákup ruskej vakcíny nejaká Remišová zablokovala, pritom ivermektin nakúpil minister a vládu na to nepotreboval," píše v statuse na FB poslanec NR SR Tomáš... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


Odchody z regionálnych štruktúr potvrdila aj ĽSNS. Hovorca Martin Beluský podčiarkol, že ide o zanedbateľné čísla. “Z 33 oblastných predsedov odišli iba traja, k žiadnym rozpadom však nedošlo. Drvivá väčšina členov zostala verná strane a Marianovi Kotlebovi,” uisťuje Beluský. Priznal odchody aj z členskej základne, no tvrdí, že ide takisto o mizivé čísla. Dodáva, že ĽSNS eviduje aj žiadosti o nové členstvo.


Trochu inak to vidia odídenci okolo Milana Uhríka. “Evidujeme veľký záujem a podporu z radov členov ĽSNS,” podkopáva Beluského slová Ondrej Ďurica, ktorý opustil stranu spolu s Uhríkom a Mazurekom. Podotkol, že podobná situácia nie je rovnaká na všetkých straníckych frontoch. “Funkcionárov prechádza menej, lebo tí sú platení,” vysvetlil Ďurica.


Matovičova sestra: Kedy sa Za ľudí premenuje na Proti ľuďom a zdravému rozumu?
Zablokovanie dovozu ruskej vakcíny Sputnik ministerkou Veronikou Remišovou skritizovala v statuse na sociálnej sieti aj premiérova sestra Zuzana Belicová. Za ľudí by sa podľa nej mala premenovať na Proti ľuďom a zdravému rozumu. Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik