Izrael vyvíja s USA nový obranný systém proti balistickým raketám (FOTO)
19 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Izraelský minister obrany Benny Gantz oznámil, že USA spolupracujú s krajinami Blízkeho východu na vývoji nového obranného systému proti balistickým raketám na ochranu pred „vyvíjajúcimi sa hrozbami“ uprostred napätia s Iránom, informuje portál RT.


Nový raketový systém by sa používal ako ďalšia vrstva ochrany popri súčasných systémoch Arrow-2 a Arrow-3, ktoré Izrael používa na svoju obranu pred prichádzajúcimi raketami.



"Vývoj Arrow-4 spolu s našimi americkými partnermi povedie k technologickému a operatívnemu skoku vpred," uviedol Gantz a dodal, že ochráni Izrael "pred hrozbami na Blízkom východe i mimo neho."

Nový raketový systém Arrow-4 vyvinie spoločnosť Israel Aerospace Industries, ktorá je hlavným dodávateľom pre vývoj a výrobu.

Izrael v posledných mesiacoch zväčšoval svoje vojenské kapacity, pretože sa zameriava na posilnenie svojej obrany proti hrozbám zo strany Iránu, ako aj Palestíny.

České médiá: Slovensko nedalo zelenú ruskej vakcíne Sputnik V
Slovenská vláda neprijala uznesenie o nákupe ruskej vakcíny proti Covid-19 Sputnik V. Dôvodom je veto jedného z členov koalície, a síce strany Za ľudí. Slovenský minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak vyhlásil, že je z toho... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Marek Molnár