Belousovová: Pani prezidentka prestaňte mlátiť prázdnu slamu a konajte v prospech národa
19 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik
Anna Belousovová v statuse na Facebooku atakuje prezidentku Zuzanu Čaputovú pre jej neschopnosť otvorene pomenovať neschopnosť vlády pri riadení pandémie. Bývalá šéfka SNS odkazuje hlave štátu, že namiesto mlátenia prázdnej slamy má konať.
Namiesto mlátenia prázdnej slamy treba bojovať za národ

Prezidentka Zuzana Čaputová reagovala nezvládnutú pandemickú situáciu vyhlásením, že otázky vyvodenia politickej zodpovednosti sú legitímne, no odpoveď musí dať koalícia.

„Ak takýto trápny, alibistický nezmysel povie hlava štátu v čase, keď máme najväčší počet obetí pandémie na svete, mala by si v prvom rade doštudovať Ústavu SR! Potom pani prezidentka snáď zistíte, že prezident svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov. Máte snáď dojem, že tu ešte niečo normálne funguje?!“ pýta sa Belousovová.

Dodáva, že je na čase zobudiť sa a začať si plniť svoje povinnosti a namiesto mlátenia prázdnej slamy konať v prospech národa, ktorý to od nej právom čaká. Stav spoločnosti je v dôsledku neschopnosti politických špičiek kritický, upozorňuje Belousovová.



Úlohou prezidentky je podľa nej využívať kompetencie a zabezpečiť normálne fungovanie štátu, a tak má apelovať na parlament, aby zjednal nápravu. „Tak vám to ukladá Ústava SR. Za to ste platená. Pretože podľa ústavy my žijeme v parlamentnej demokracii, nie v idiokracii. A občania nemôžu byť rukojemníkmi neschopných a v mnohých prípadoch aj nenormálnych ľudí, ktorí sa hrou osudu dostali k moci,“ vyhlásila Belousovová.

Konštatuje, že karty v rukách má teraz hlava štátu. „Je to na nej. A z tej zodpovednosti sa frázami a vzdychmi nevyvlečie. Možno by bolo dobré oprášiť si v pamäti sľub prezidenta. Hovorí sa v ňom o záujme občanov, nie o záujme koalície,“ končí status Anna Belousovová.

Belousovová: Pani prezidentka, zastavte zlovôľu tejto bandy idiotov!
Bývalá predsedníčka SNS Anna Belousovová v statuse na sociálnej sieti obvinila prezidentku Zuzanu Čaputovú, že sa nečinne prizerá rozvratu štátu a nekompetentnému vládnutiu "idiotov" v kabinete premiéra Igora Matoviča. Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik