Z NAKA sa stala taká tlačová agentúra, ktorá je deravá ako ementál, tvrdí Robert Fico
18 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Expremiér Robert Fico bol dnes vypovedať na NAKA, no viac ako výpoveď ho interesoval únik informácií z vyšetrovacích spisov a jeho naháňanie novinármi.


Novinársku naháňačku, ktorú natočil reportér portálu topky.sk zverejnil Robert Fico aj vo videu na sociálnej sieti, kde sa tiež vyjadril o nepochopiteľných únikoch informácií z vyšetrovacích spisov. „Nie je normálne, aby vo vestibule NAKA stálo stádo novinárov a presne vedeli, kto a kedy príde a v akej veci vypovedať na NAKA,“ diví sa v statuse pri videu šéf Smeru-SD.
Nezákonné úniky informácií zo spisov majú obrovský vplyv na priebeh vyšetrovania

„NAKA je, pokiaľ ide o únik informácií, deravá ako ementál a je na čase, aby s tým minister vnútra Mikulec niečo urobil, pretože takéto nezákonné úniky informácií – vrátane informácií z vyšetrovacích spisov – majú obrovský vplyv na priebeh vyšetrovania, predovšetkým negatívnym smerom a poškodzuje práva ľudí, ktorí čelia rôznym podozreniam,“ píše ďalej Robert Fico, ktorý dodáva, že urobil všetko pre to, aby bol k novinárom slušný a neohrozil vyšetrovanie lacnými politickými vyhláseniami. „V danom okamihu som však prítomných novinárov považoval za užitočných akurát tak na to, aby mi v preplnenej uličke pomohli nájsť auto s vodičom,“ končí svoj krátky status trochu humorne Fico.



Vo videu expremiér nečakane s úsmevom novinárom hovorí, že do toho, o čom bol on na NAKA vypovedať novinárom nič nie je. „Radšej mi pomôžte nájsť moje auto. Budete užitočnejší ako s tými vašimi opakovanými otázkami,“ nabáda novinárov Fico.

„Ak sa z NAKA stala taká tlačová agentúra, že dopredu máte informácie kto príde a ako príde, tak vidíte, že táto inštitúcia je deravá ako ementál, pokiaľ ide o únik informácií. Toto je tragédia tejto krajiny,“ skonštatoval na záver Robert Fico a vzápätí ušiel autom pred novinármi preč.

"Začnime si konečne vážiť zákon a nedovoľme im ničiť právny štát!" burcuje Fico
Predseda opozičného Smeru Robert Fico je veľkým kritikom všetkého zlého, čo podľa neho napáchala súčasná koalícia. Vo videu, ktoré umiestnil na sociálnej sieti, jej vykričal všetko, čo v poslednom období, podľa neho, nezvládla a... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.