Vláda schválila nové rozdelenie okresov. Viete ako je na tom ten váš?
18 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Covid automat má podľa vlády slúžiť na lepšie poznanie ako na to jednotlivé okresy Slovenska sú. Vláda v stredu schválila ich nové rozdelenie.


Slovensko je v rámci Covid automatu celé čierne. Viaceré opatrenia sa však odvíjajú na základe regionálneho Covid automatu a môžu sa tak líšiť na základe okresov. Vláda na rokovaní v stredu 17.2. schválila rozdelenie okresov platné od 22. februára 2021, informuje portál slovensko.hnonline.sk.

V najhoršom čiernom, teda štvrtom stupni varovania sa nachádza 19 okresov, v ktorých nemôžu byť otvorené školy, pobyt v prírode je povolený len v rámci okresu a test do zamestnania je potrebný každých sedem dní.
Okresy IV. stupeň varovania:

Bánovce nad Bebravou, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Martin, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Revúca, Rožňava, Šaľa, Snina, Trnava, Žiar nad Hronom, Zlaté Moravce, Zvolen.

Najviac okresov, až 50 sa nachádza v treťom, teda bordovom stupni varovania, kde sa môžu školy otvoriť, rozhoduje o tom príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva, do prírody sa môže ísť s platným testom aj mimo okres a test do práce je potrebný každých sedem dní.
Okresy III. stupeň varovania:

Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bratislava I - V, Brezno, Bytča, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Kežmarok, Komárno, Košice I - IV, Košice-okolie, Krupina, Levice, Levoča, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nové Zámky, Pezinok, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senec, Senica, Skalica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Topoľčany, Trebišov, Trenčín, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žilina.

​V druhom, červenom stupni varovania sa nachádza zvyšných 10 okresov, kde už môžu byť otvorené školy, test do práce stačí raz za 14 dní. Do prírody sa medzi okresmi môže aj v tejto fáze chodiť s testom starým maximálne sedem dní.
Okresy II. stupeň varovania:

Bardejov, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Poltár, Sabinov, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník.

Alibista Matovič chce dať ruky preč od Covid automatu. Ľudia mu to parádne natreli
Premiér Igor Matovič píše v statuse na sociálnej sieti, kto bude v prípade neúspechu COVID automatu vinníkom. Ako je uňho zvykom, zodpovednosť zvaľuje na iných, no tentoraz to robí skôr, ako sa niečo stalo. Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik