Moc a peniaze, o nič iné Matovičovi nejde, konštatuje Matúš Šutaj Eštok
18 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Rozdelenie peňazí z plánu obnovy, ale aj neustále skláňanie hlavy SaS pred Matovičovými krokmi a urážkami je témou statusu, v ktorom poslanec Matúš Šutaj Eštok kritizuje niektoré veci vo vládnej koalícii.


Premiér Igor Matovič sa snaží presadiť si rozdelenie peňazí z Plánu obnovy podľa volebných výsledkov, čo je podľa Šutaja Eštoka, poslanca za stranu Hlas-SD, po nezvládaní pandémie druhý najväčší škandál tejto vlády. V statuse na sociálnej sieti si však všímaj iné „lapsusy“, ktoré sa týkajú najmä Richarda Sulíka a jeho SaS.
Riadi sa SaS výrokom Jána Slotu „Pre nás je viac vládna koalícia ako naše presvedčenie“?

„Otvorene vyhlásiť, že európske peniaze sa na Slovensku budú deliť nie podľa toho, kde sú najpotrebnejšie, ale podľa toho, koľko mandátov majú vládne strany, je otvorené popretie ich zmyslu a otvorené priznanie sa ku korupcii. Idiotský nápad je, ako inak, z hlavy Igora Matoviča a priamo popiera akýkoľvek antikorupčný rozmer jeho hnutia. Moc a peniaze, o nič iné Matovičovi nejde,“ píše na začiatku svojho statusu Šutaj Eštok, ktorého šokuje, reakcia údajného „hlasu rozumu“ v tejto najhoršej vláde slovenskej histórie. Predseda SaS Richard Sulík na túto nehoráznosť povedal, že „je to evidentná hlúposť“, ktorú si „Matovič vsadil do hlavy“, ale SaS sa kvôli tomu „nepoloží na koľajnice“.



„A takto to skončí vždy. SaS žiadne „koľajnice“ jednoducho nemá. Plošné testovanie, ktoré viac škodí ako pomáha? Okej. Stranícke rozdelenie európskych peňazí? Okej. Sulík je idiot a zodpovedný za tisícky životov? Okej. SaS jednoducho nakoniec sklopí uši, stiahne chvost a prikývne aj na veci, ktorých výsledkom sú zbytočne zmarené ľudské životy a ekonomické škody,“ konštatuje poslanec Hlasu-SD a dodáva, že až príliš mu to pripomína legendárny výrok Jána Slotu: „Pre nás je viac vládna koalícia ako naše presvedčenie“. SaS svojimi krokmi preberá spoločnú zodpovednosť za všetko zlo, ktoré táto vláda na ľuďoch pácha. A spolupáchatelia sa raz budú zodpovedať rovnakou mierou ako páchatelia,“ končí svoj status Šutaj Eštok.

"Igor, hlbšie sa už klesnúť nedá! Toto vám ľudia nikdy nezabudnú,“ odkazuje premiérovi Šutaj Eštok
Posledné miesto Slovenska v štatistike úmrtí je desivá bilancia, na ktorú reaguje aj poslanec Matúš Šutaj Eštok. Vo videu sa dokonca premiérovi za to, že ho podcenil, ospravedlňuje. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik