Čech Aleš organizuje v sobotu v Bratislave protest. "Potrebujete trochu nakopnúť do zadku, tak príďte!"
18 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Na Slovensku sa naposledy vzbúril národ vlani 17. novembra, odvtedy bol našich v uliciach relatívny pokoj. Zmeniť by sa to mohlo už túto sobotu 20.2., keď v Bratislave organizuje Čech Aleš Svoboda protestný Pochod za slobodu.


Aleš Svoboda je zakladateľom facebookovej skupiny Češi táhněme za jeden povraz a ako priznáva, nie je členom žiadnej politickej strany, ľavičiar ani pravičiar, anarchista ani fašista či niečo podobné. Je otcom rodiny, ktorá vďaka vládnym reštrikciám prišla o zamestnanie. „Covid tu je a bude. I my sme ním prešli,“ píše na spomínanom profile. Práve na ňom umiestnil video, v ktorom vyzýva Slovákov aby opäť vyšli do ulíc.
Slováci, pomôžem vám, verte mi! Príďte, prosím, v akomkoľvek počte!

„Som Čech, ktorý v soboru 20.2. o 13.00 hod na bratislavskom Námestí Slobody usporadúva Pochod za slobodu. Podal som si oficiálnu žiadosť na magistrát mesta Bratislavy a prišla mi odpoveď, nech sa obrátim na príslušné orgány. Asi na Bratislava Staré mesto, na ktoré som sa obrátil tiež. Prišla mi kladná reakcia, a tak tento pochod je povolený,“ hovorí hneď v úvode vide Sloboda.

Prečo to robí? Prečo Čech sa pletie do záležitostí Slovákov? „Vy Slováci totiž potrebujete trochu nakopnúť do zadku, aby ste so súčasnou situáciou niečo spravili. U nás v Čechách sa totiž protestuje neustále. Vo všetkých mestách, po desiatkach, po päťdesiatkach, po stovkách, niekde po tisíckach, ale protestuje sa stále a ľudia sú vidieť a najmä počuť, čo je veľmi dôležitá vec,“ dodáva Aleš.



Svoboda priznáva, že pre tento krok sa rozhodol preto, lebo kontaktoval veľa správcov facebookových skupín na Slovensku, ba kontaktoval i niektorých našich politikov aj celebrity, a všetci síce ticho súhlasili, ale nikto sa nechce zapojiť.

„Ľudia sa u vás boja, priznajte si to. Aj keď som Čech, prídem k vám na Slovensko a ten pochod, ako jediný organizátor, spravím. Som tam oficiálne nahlásený ako jediný organizátor a beriem všetku zodpovednosť na seba,“ vraví vo videu Svoboda, ktorému vraj prišla cez správu informácia, že je v hľadáčiku našich orgánov. „Ten človek, Aleš Svoboda, sa nesmie dostať 20. februára na Slovensko...“ cituje Aleš správu, ktorú dostal.

„Na jednu stranu ma to zdrvilo, na druhú potešilo. Upozorňujem všetky slovenské orgány, že ja sa toho 20.2. do Bratislavy dostanem, aj keby som mal ísť peši v metrových závejoch cez Beskydy. Budem tam! Týmto žiadam všetkých Slovákov, nech sú z akéhokoľvek kraja, príďte. Ja tam budem, a nebudem ticho. Veľmi rád vám pomôžem v boji za slobodu, aby tie nezmyselné reštrikcie, toto covid divadlo, úplne skončili. Pomôžem vám, verte mi! Tak, ako pomáham Čechom, pomôžem aj vám! Príďte, prosím, príďte, v akomkoľvek počte,“ burcuje na konci svojho videa Aleš Svoboda.

Plukovník Peter Švec: Matovič, odstúpte, inak sa stanete iniciátorom masových protestov!
Bývalý vojenský dopravný pilot plukovník Peter Švec vo svojom blogu vyzýva premiéra na odstúpenie. Hlavným dôvodom sú tisícky obetí koronavírusu, za ktoré je, podľa Šveca, zodpovedný práve Igor Matovič. Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik