Zemetrasenie v koalícii pokračuje: Ďalší poslanec narovnal chrbát a vzbúril sa
17 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Poslanci koalície sa búria proti opatreniam svojej vlády v neustále sa zhoršujúcej pandemickej situácií. K Patrikovi Linhartovi zo Sme rodina sa pridal aj jeho kolega poslanec Ľuboš Krajčír. Slovensko je podľa neho v rozklade a Slováci stále nemajú nádej, že sa to zlepší.


Ľuboš Krajčír pre topky.sk potvrdil, "že nepodporí ďalšie predlžovanie núdzového stavu. Stále nie sú známe opatrenia, ktoré chce vláda zaviesť a tie aktuálne považuje „za veľmi slabé“." O predĺžení núdzového stavu by mal hlasovať parlament v najbližších dňoch.

Podľa Krajčíra je scestné, aby minister zdravotníctva miesto riešenia kolapsového stavu zdravotníctva riešil ako svoju prioritu interrupcie. Poukazuje aj na problém chýbajúcich injekcií. Pritom na Slovensku je firma, ktorá ich vyrába. „Vyviezla milióny injekcií do rôznych krajín, kým my sme sa spamätali, že ich potrebujeme aj my,“ krúti hlavou koaličný poslanec Sme rodina. Zároveň poukazuje na katastrofálny stav nemocníc a najvyššiu úmrtnosť Slovákov na koronavírus na celom svete. „Väzenia v západných krajinách sú materiálne a technicky lepšie vybavené ako naše nemocnice. Nápor pacientov, technické vybavenie, personál je momentálne v koncoch. Za 12 rokov vládnutia nám tu predchodcovia nechali nemocnice v takomto stave,“ povedal pre topky.sk Krajčír.

Vláda podľa poslanca Krajčíra prijíma neustále nelogické opatrenia. „Zatvorenie hraníc prichádza veľmi neskoro. Pristálo tu mnoho lietadiel z Veľkej Británie. Veľa ľudí bolo na dovolenke v exotických krajinách. Mali sme už dávno mať zatvorené hranice a dovolenkárov poslať rovno do kontrolovanej karantény,“ vyjadril presvedčenie poslanec Sme rodina. Kriticky sa stavia aj k výnimke svojho kolegu ministra Štefana Holého, ktorý lietal za svojou rodinou do Veľkej Británie.

Koaličný poslanec Borguľa: Núdzový stav je návratom do doby kešu
Poslancov koalície, ktorí začínajú vyslovovať výhrady voči opakovanému predlžovaniu núdzového stavu je stále viac. Pridal sa k nim aj poslanec Sme rodina Martin Borguľa. V statuse na sociálne sieti upozorňuje, že núdzový stav je návratom do doby... Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Petra Demková


Za zlý krok považuje podľa citovaného zdroja poslanec aj aktuálne otváranie škôl. „Tiež máme doma žiačku prvého stupňa základnej školy, ale momentálne rozbíjať bubliny, ktoré si ľudia vytvorili, keď tu zúri britská mutácia je veľkým hazardovaním!"

Treba však dodať, že kritici vlády a jej rozhodnutí už sa kritizujú aj sami medzi sebou. V statuse na sociálnej sieti napríklad už v perexe spomínaný poslanec Linhart zo Sme rodina o odchádzajúcom Miroslavovi Kollárovi napísal: "Miroslav Kollár je zbabelec, ktorý ušiel z bojiska. Ja nikam utekať nemienim a nebudem.
O svojom odchode z koalície neuvažujem. Kritikou sa mi podarilo otvoriť diskusiu o iných možnostiach, ako iba používať donekonečna núdzový stav ako "náplasť na všetko". Musíme riešiť problémy efektívnejšie, na lokálnej úrovni a viac diskutovať, nie iba nariaďovať."

Pirošíková: Núdzový stav je len zámienkou na niektoré ústavné zmeny
Niekdajšia zástupkyňa Slovenska pred Európskym súdom pre ľudské práva Marica Pirošíková má vážne výhrady voči prebiehajúcemu porušovaniu ľudských práv na Slovensku. Pre Plusku sa vyjadrila aj k práci ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.... Čítať ďalej
23 | 01 | 2021 | Petra Demková