NAKA vyšetruje prípad brutálnej vraždy na čerpacej stanici v Martine
17 | 02 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) rieši prípad brutálnej vraždy, ktorá sa mala stať v blízkosti čerpacej stanice v Martine. V prípade sú obvinení dvaja muži. Jeden z nich chcel podľa polície zistiť, "aké je to zabiť človeka". Obvinení sú v súčasnosti vo väzbe. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.


Podľa doterajších informácií mali obvinení muži nadviazať náhodný kontakt s osobou, ktorú pod zámienkou popíjania alkoholu vylákali do priestorov opusteného krytu civilnej ochrany. Po krátkom rozhovore sa mali presunúť do vedľajšej miestnosti, kde mal poškodenému jeden z obvinených povedať, že je to jeho posledný deň a že zomrie.

"Poškodený utrpel mnohopočetné rany tváre a časti hlavy a rôzne poranenia s krvnými podliatinami a odreninami po celom tele. Skončil s roztriešteným tvárovým skeletom. Veľké množstvo zranení rôzneho charakteru viedlo k jeho smrti," konštatuje polícia.

Keďže išlo o úkladnú vraždu, prípad prevzal vyšetrovateľ NAKA. Vo veci obvinil dve osoby a po spracovaní návrhu na väzbu spisový materiál predložil špecializovanému trestnému súdu. Sudca pre prípravné konanie rozhodol o väzobnom stíhaní obvinených.

Jankovská nie je svätá, ale aj tak je obeťou prokurátorskej a mediálnej svojvôle
16 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová