"Máme AG testovaním posadnutého premiéra, ...a mŕtvi pribúdajú" rozčuľuje sa Jozef Šátek
17 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Po dobrovoľne povinnom testovaní sa za novú "atómovku" na koronavírus považuje všeobecne kontrola. Počnúc prezidentkou o nej hovoria takmer všetci, ktorí majú v procese boja s pandémiou nejakú funkciu.


"Tento (ne)logický chaos sa kontrolovať nedá. Kľúčom nášho "svetového prvenstva" je povinné opakované testovanie." Pripomína v statuse na sociálnej sieti k tejto novej vlne Jozef Šátek.

Reprofoto FB (@Jozef Šátek)


"Je logickým nezmyslom na strane jednej sa snažiť sprísnením lockdownu maximálne znížiť mobilitu obyvateľov a na druhej strane im prikázať pravidelné povinné celoslovenské 7,14 či 21 dňové AG testovanie (do práce, do školy...) Jedno vylučuje druhé." Pripomína to, čo vedia všetci okrem kompetentných Jozef Šátek.

"Keďže máme AG testovaním posadnutého premiéra, ktorému drukujú jeho ministri, tak sa nám krásne koronavírus roznáša a mŕtvy pribúdajú. Pravdaže je "logické" v tejto situácii odložiť očkovanie 65+ na nedohľadný čas." Pritvrdzuje autor statusu.

Samovražda Františka Böhma: „Prečo mu po zadržaní nechali policajti jeho zbrane? pýta sa Šátek
Samovražda Františka Böhma, kľúčového svedka v prípade nebohého Milana Lučanského, vyvoláva viaceré otázniky. Prečo mal doma zbraň nechápe ani bývalý vyšetrovateľ Jozef Šátek. Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


"Takýto (ne)logický chaos sa odkontrolovať nedá, to nie je v ľudských silách. Takúto povinnosť opakovaných testovaní nezaviedli v žiadnej inej krajine, pretože žiadna krajina nie je nato dosť bohatá a žiadna krajina nemá na čele takého unikátneho premiéra (ako uviedol poslanec a primátor Hlohovca M. Kollár za ostatné dni 62 zistených pozitívnych na Covid-19 stálo 65.000 €! čiže zistenie 1 pozitívne testovaného občana = 1.048 €!))." Uvádza šialené prepočty nákladov Šátek.

Jozef Šátek pridáva aj návrh, na čo by testovanie malo vo svojej podstate primárne slúžiť. "Odberné testovacie miesta majú slúžiť len pre tých, ktorí majú príznaky koronavírusu alebo tých, ktorí potrebujú sa pretestovať (pendleri, prišelci zo zahraničia...)."

Dodáva, že "v žiadnej inej krajine nemajú špeciálne ministerstvo informatiky, ktoré nie je schopné už pol roka pripraviť a zaviesť do praxe mobilnú aplikáciu na kontrolu osôb v karanténe a o splnenie tejto úlohy sa prihlási minister hospodárstva."

Podľa Jozefa Šáteka "len vyzývať k zvýšeniu kontrolnej funkcie štátu bez toho, aby sme odstránili skutočné príčiny katastrofálnej situácie v krajine, je len chabým pokusom čosi zmeniť a fakticky len mlátením prázdnej slamy."

Šátek: Jankovská len licituje, v talóne má ešte veľké mená. Zatiaľ nedošlo na Trnku, Počiatka, Kaliňáka...
Monika Jankovská sa síce rozhodla spolupracovať s políciou, zatiaľ to ale vyzerá skôr tak, že iba sonduje, čo by mohlo zabrať, aby si znížila trest, alebo aby ju aspoň pustili z väzby von. Z toho, čo doteraz prezradila jej však asi nevyjde ani... Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.