Zázrak sa nekoná, Prešov zatvára základné školy
16 | 02 | 2021 I sefredaktor
 Mesto Prešov zatvorilo viaceré triedy na štyroch základných školách (ZŠ). Ďalšie dve ZŠ sú od utorka zatvorené úplne. Vo všetkých prípadoch je dôvodom výskyt ochorenia COVID-19, ktoré sa potvrdilo medzi zamestnancami škôl aj medzi žiakmi, informuje TASR.

Do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov nastúpilo v pondelok (15. 2.) spolu 2584 žiakov prvého stupňa z celkového počtu 3269. Do materských škôl (MŠ) nastúpilo 1582 detí z celkového počtu 2499.

Od soboty (13. 2.) sú zatvorené tri triedy prvého stupňa na ZŠ Šrobárova. Od pondelka zatvorili po jednej triede aj základné školy Československej armády a Lesnícka. Najviac, až šesť tried, zatvorila ZŠ Matice Slovenskej. Od utorka sú kompletne zatvorené ZŠ Bajkalská a ZŠ Prostějovská. . Uvedené triedy a školy zostanú zatvorené do konca februára,,

Viaceré MŠ aj ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta hlásili podľa jeho slov v pondelok výpadok pedagógov, ktorí nenastúpili do práce z dôvodu reakcie na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Za všetkých pedagógov zabezpečili vedenia škôl zastupovanie.