Taraba: Odvolať Krajčího? Odvolať Cigánikovú? Áno, oboch!
16 | 02 | 2021 I sefredaktor

"Najneschopnejší minister, ktorý svojimi nomináciami a neodbornými a nevedeckými vytieracími manévrami poslal zdravotníctvo na kolená a s premiérom z nás urobili lídra na svete v umieraní na Covid",  hodnotí pôsobenie šéfa rezortu zdravotníctva poslanec Tomáš Taraba, ktorý na sociálnej sietivyzýva na jeho odvolanie, rovnako ako na  odvolanie poslankyne Jany Bittó Cigánikovej z postu predsedníčky Výboru NR SR pre zdravotníctvo.


Nezávislý poslanec upozorňuje na Cigánikovej výrok, že by Krajčí.mal byť odvolaný. "Je smutné, že takto neschopného ministra vôbec musí niekto vyzývať, aby odišiel," konštatuje.




Premiér Matovič, pokračuje Taraba, v minulosti povedal, že pani Cigániková je lobistka  Penty. Čakali sme v parlamente, že protikorupčné OĽANO Cigánikovú po takomto obvinení odvolá do 24 hodín. Nestalo sa nič. Poslanec Filip Kuffa navrhol, aby Cigánikovú odvolal parlament. OĽANO tento návrh nepodporilo. Vyjadrili "lobistke Pente dôveru."




"Poslanec Vašečka sa nechal počuť, že ak Cigániková žiada odvolanie Krajčího, on bude žiadať odvolanie jej, pretože Krajčí maká na 200%. Ak je maximum 100%, tak 200% je klamstvo. Ak je maximum 1000%, tak 200% je potom málo. S návrhom prišiel ten Vašečka, ktorý nepodporil jej odvolanie, keď prišli so zistením, že je "lobistka." Problém je, že Vašečka povedal, že navhrne jej odvolanie "na klube OĽANO." Pritom vie, že odvoláva sa v parlamente. To je také zlaté trápnučké bububu hodné poslanca, ktorý v parlamente zatiaľ podporil každý zákon namierený na potláčanie ľudských práv a slobôd", uzatvára T.Taraba.