Slotov syn: Matovič zaviedol nielen chaos, ale aj rozdelil spoločnosť ako nikto pred ním
16 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Pavol Slota v statuse na Facebooku varuje pred rozdeľovaním ľudí na dobrých a zlých. Tvrdí, že dôsledky našej hašterivosti ponesú celé generácie.


Slovensko sa podľa mnohých zmieta v chaose, na čom má mať najväčšiu zásluhu premiér Igor Matovič. A neplatí to len o boji proti Covidu, ale aj o riadení vlády, prijímaní zákonov či vyhrážaní sa samosprávam a urážaní bežných ľudí. Názor na celú situáciu vyjadril v statuse na sociálnej sieti Pavol Slota, syn dnes už pomaly zabudnutého politika.
Ešte nikdy sa Slováci neosočovali a nehádali ako dnes

„Čo so Slovenskom po Matovičovi?“ pýta sa Slota mladší. Priznáva, že niekedy až príliš podlieha negatívnym emóciám a poukazuje na neschopnosť súčasnej vlády.

„Mám pocit, že okrem nadávania (oprávneného) na chyby koalície sa u nás vôbec nediskutuje o tom, čo nás čaká či už v pocovidovej dobe, ale aj v dobe pomatovičovej, ktorá príde, dúfajme, čoskoro,“ pokračuje.

Hovorí, že pozoruje dva výrazné problémy. „Prvým je rozdeľovanie občanov na tábory - na dobrých a zlých, náckov a slniečkarov, prípadne sa v oficiálnom slovníku zaužívali satirické označenia ako dezoláti, mentálni atléti, mudrosráči. Nikdy v modernej histórii Slovenska neboli Slováci tak rozdelení a nikdy sa nedokázali osočovať a hádať ako dnes. Druhým problémom je všadeprítomný chaos. Ten sa počas pandémie rozšíril presne tak ako Covid, naprieč celou našou krajinou,“ píše Slota mladší.



Chaos je podľa neho pri testovaní, v eurofondoch či v kompetenciách. „Takýto chaos vyústil do katastrofálneho nezvládania celej pandémie, od opatrení, cez odškodňovanie pracujúcich a podnikateľov, očkovanie, či návrat detí do škôl,“ konštatuje.

Slota dodáva, že dôsledky tohto amaterizmu budeme pociťovať ešte dlho, či už v dôsledku predlžovania lockdownu, krachujúcej ekonomiky alebo generácie detí s problémami v socializácii a vedomostnými výpadkami.

„Možno ma označíte za idealistu, no nutnosť držať národ pokope je produktom číreho realizmu. Veď sa pozrite na efekty týchto rozdeľovaní sa na komunity či strany v zahraničí. Myslíte, že by naši dedovia zvíťazili nad nacistami v 45om počas SNP, keby medzi sebou odmietali spolupracovať ľudia s diametrálnym pohľadom na fungovanie spoločnosti? Odpoveď nechám na vás“ uzatvára Slota.

Pavol Slota: "Matovič si z detí urobil rukojemníkov pre svoj megabiznis s testami. Je mi z toho nevoľno"
Informačné zdroje ponúkajú ako top udalosť týchto dní informáciu, že "školy sa otvoria". Akosi menej hovoria o tom, že "ponechaním celého Slovenska v čiernej zóne sa všetci budeme musieť testovať raz za sedem dní. Okrem toho, že niektoré okresy sú... Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | Ivan Brožík