Policajný exprezident Tibor Gašpar zostáva v kolúznej väzbe
16 | 02 | 2021 I sefredaktor
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar zostáva vo väzbe za nezmenených podmienok. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, v utorok nevyhovel jeho žiadosti o vypustenie kolúzneho dôvodu väzby, v ktorej je od vlaňajšieho novembra, informuje TASR.

Rozhodnutie nie je právoplatné. Gašparov obhajca Marek Para žiadal súd o preskúmanie postupu vyšetrovacích orgánov, ktoré policajnému exprezidentovi obmedzili akýkoľvek kontakt, aj s blízkymi osobami, čím podľa neho došlo k psychickému nátlaku. Ak by mal jeho klient naďalej zostať vo väzbe, žiadal vypustiť jej kolúznu časť.



Gašpara zadržala Národná kriminálna agentúra ešte začiatkom novembra v rámci policajnej akcie Očistec v jeho dome v Janíkovciach. V rámci akcie Očistec vtedy policajti zadržali aj bývalého šéfa NAKA Petra Hraška a tiež exšéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera. Obvinili ich zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z trestného činu korupcie a zneužívania právomoci verejného činiteľa.