Nemecké médiá o samovražde kľúčového svedka v korupčnej kauze slovenských policajtov
16 | 02 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Portál nach-welt.com píše o samovražde dôležitého svedka vo vyšetrovaní korupčnej kauzy slovenských policajtov. Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby František Böhm sa zastrelil, pričom zranil aj svoju manželku. Podľa portálu sa mu tá mala snažiť v čine zabrániť.


Zdroj ďalej poznamenáva, že  Böhm bol zatknutý ešte vlani v septembri  počas operácie  slovenskej Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) s krycím názvom  „Božie mlyny“. Vypovedal tiež vo vyšetrovaní „Judáš“, čo viedlo k zadržaniu bývalých vysokopostavených policajných funkcionárov, predstaviteľov Finančnej a Colnej správy, ako aj tajných služieb. 


Vypovedal proti Lučanskému


Nach-welt.com upresňuje, že po tom, ako sa Böhm rozhodol spolupracovať s políciou, súd ho  vlani v decembri prepustil na slobodu. Vypovedal  aj proti bývalému slovenskému policajnému prezidentovi Milanovi Lučenského, ktorý mal byť zapletený v korupčnej kauze, a ktorý napokon v decembri 2020 spáchal vo vyšetrovacej väzbe samovraždu.


Böhmova výpoveď spustila vyšetrovanie ďalších osôb


Zahraničný portál sa ďalej odvoláva na zistenia slovenskej prokuratúry, podľa ktorých mal Böhm uplácať policajtov, colných a daňových úradníkov, aby ho kryli  súvislosti s podvodmi s DPH  v obchodoch s pohonnými látkami. Údajne sa priznal k vyplateniu úplatkov vo výške až 3 milióny eur. Podľa medializovaných správ Böhmovo svedectvo viedlo k začatiu vyšetrovania aj ďalších osôb, uzatvára portál nach-welt.com.