Matovičova testovacia atómová bomba absolútne nefunguje a svet sa z nás smeje, tvrdí Danko
16 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Stretnutie prezidentky Zuzany Čaputovej s vedcami zaujalo predsedu SNS Andreja Danka, ktorý ju vo videu uverejnenom na sociálnej sieti vyzval k ráznejším vyjadreniam na adresu vlády.



Pani prezidentka, využite všetky zákonom stanovené kompetencie a pomôžte ľuďom

Šéf národniarov kvituje, že si hlava štátu konečne všimla, ako vláda nezvláda boj s vírusom. Je rád, že si k sebe pozvala odborníkov. „Z vášho vystúpenia, a z vystúpenia pána Kollára je jasné, že nemáme ani elementárne dáta, že sa tu dejú pokusy na ľuďoch, že atómová bomba, ktorú ohlásil predseda vlády Igor Matovič v podobe testovania, absolútne nefunguje,“ hovorí Danko.

„A čo je horšie, sme na smiech celému svetu, pretože každý týždeň tu Igor Matovič v tejto zime núti ľudí na testovanie,“ dodáva šéf národniarov. Starostovia a primátori, ktorí sú tiež priamo volení občanmi sú, podľa neho, už zúfalí.



„Ako prezidentka Slovenskej republiky si nevšímate hlasy odborníkov, nevšímate si hlasy samospráv. Všetci ľudia, ktorí trpia z nadvlády tejto vlády, ktorí trpia doslova tyraniu neodborným rozhodovaním dnes pozerajú na prezidentský palác. A apelujú na vás, aby ste využili všetky zákonom stanovené kompetencie,“ hovorí Danko.

Nechce hodnotiť spôsob jej jemnej politiky, ale „toto je obdobie, keď sa ukazuje, či ako prezidentka dokážete vyvažovať moc a kompetencie vlády Slovenskej republiky“.

Čaputová slabučko hryzká Matoviča: Robte menej experimentov
16 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová

Tento národ potrebuje prezidentku, nemá inú nádej

Prezidentka mala podľa Danka už dávno vyvinúť oveľa väčší tlak na rezortných ministrov. „Nie raz za mesiac, ale každý týždeň kontrolovať postupy vlády. Nechápem, pani prezidentka, prečo nevyužívate moc, ktorú máte. Nestačia alibistické prejavy, tento národ potrebuje prezidentku Slovenskej republiky. Tento národ nemá inú nádej,“ konštatuje.

Podľa Danka sa opozičné strany snažia zberať podpisy na referendum a verí, že ho prezidentka podporí. „Vyzývam vás však, aby ste hlavne využili kompetenciu jasného politického vystúpenia v pléne národnej rady. Kedy inokedy, ak nie teraz by mal vystúpiť prezident v národnej rade? Kedy inokedy, ako v takejto kríze by mali občania od vás počuť, aké navrhujete riešenia? Požiadajte predsedu národnej rady o vystúpenie a ukážte tomuto národu, že ste partnerom vlády, že viete konať a pomáhať tomuto národu. Nik iný nemá v tomto štáte takéto kompetencie,“ vyzýva Danko.

Matovič zničil životy viac ľuďom než Covid, konštatuje Ľuboš Blaha
16 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik