Chmelár: Už rok sme svedkami neuveriteľného amaterizmu a hochštaplerstva v riadení štátu
16 | 02 | 2021 I sefredaktor
Podľa ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej predsedom novozriadeného Najvyššieho správneho súdu SR nemusí byť odborník na správne právo, kľúčový je vraj jeho životný príbeh, píše v statuse na FB publicista Eduard Chmelár. "... A špeciálnym prokurátorom nemusí byť prokurátor. A riaditeľom ústavu srdcových chorôb nemusí byť kardiológ. A šéfom ústavu detských chorôb nemusí byť pediater...", konštatuje.

Už rok sme svedkami, pokračuje analytik, neuveriteľného amaterizmu a hochštaplerstva v riadení štátu, ktorý priviedol systém "našich ľudí" až do absurdnosti. Za minulého režimu sa tomu hovorilo "kádrový posudok", dnes sa tomu hovorí "životný príbeh".

"Predstavy, že vysokošpecializované odborné pracoviská môžete spravovať ako rodinný podnik, že špičkové nemocnice môžete riadiť ako hutnícku fabriku alebo lesný závod, sú ohrozením základných funkcií štátu. Je najvyšší čas, aby sme sa prestali zabávať na jednom choromyseľnom premiérovi a jeho nekompetentných pážatách a aby sme začali riešiť úlohu premiéra, prezidenta a ďalších ústavných činiteľov v tomto štáte. Lebo takto sa vládnuť dlhodobo a bez fatálnych následkov jednoducho nedá," uzatvára E.Chmelár.