Suja: „Gratulujem“ Matovičovi, že sme sa stali krajinou s najväčším počtom úmrtí na milión obyvateľov
15 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Poslanec Miroslav Suja, ktorý donedávna pôsobil v ĽSNS, v statuse na sociálnej sieti skritizoval vládu Igora Matoviča s ironicky jej "pogratuloval" k  hrozným výsledkom.


"Mnoho renomovaných odborníkov postupy realizované vládou Igora Matoviča dlhodobo kritizovala. Keby nebol Igor taký egocentrik, mohlo všetko dopadnúť úplne inak. To, že Igor nepočúva žiadnych odborníkov, netreba komentovať. Zväz ambulantných poskytovateľov, konzílium odborníkov a iní rázne popierali tretie kolo celoplošného testovania. Igor ho presadil aj napriek tomu, že malo vždy opačný efekt, ako zamýšľal," uviedol Suja.

Odídenec z ĽSNS poznamenal, že testovania nefungujú, iba na nich zarábajú nedôveryhodné podniky: "Nie je možné byť odborníkom na všetko. Je však možné to predstierať, čo môže mať katastrofálne následky. To je aj prípad nášho Igora, ktorý celú svoju energiu a peniaze venoval unikátnej metóde celoplošného testovania. Nechce sa ho vzdať za žiadnych okolností. No veď ako inak by zarobili milióny Trnavské firmičky," napísal.

České médiá: Slováci si prajú, aby Facebook zablokoval Matovičovi účet
Slovenský premiér Igor Matovič neustále používa profil na Facebooku, aby informoval verejnosť o svojich úspechoch, no mnoho ľudí ho považuje za hanbu národa, píše portál Sputnik, ktorý tiež informoval o tom, že generálny prokurátor Maroš Žilinka... Čítať ďalej
15 | 02 | 2021 | Marek Molnár


"Igor sa na Facebooku chváli, že máme druhé najrýchlejšie tempo očkovania v EÚ. Mutačná schopnosť korona vírusu však jasne ukazuje, že ani očkovanie nie je cesta. Podávanie liečiv, ktoré sa bežne v medicínskej praxi používajú dlhodobo a sú známe aj ich vedľajšie účinky, považujeme za nevhodné. Pretože nebolo vedecky overené, ako pomáhajú s liečbou COVID 19. Ale používanie rýchlo vytvorenej vakcíny je v poriadku. Tam už absencia dlhodobého výskumu nie je problém," vyhlásil Suja.

"Napríklad lieky Ivermectin, ktoré používajú v zahraničí, máme na Slovensku v žalostne malom množstve. Je však známe, že pri podaní týchto liekov je kľúčový čas, kedy budú aplikované. Pri vysokom štádiu zápalu pľúc, keď je pacient pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu, účinok lieku nie je taký významný, respektíve žiadny. Určite lepším riešením ako naplniť vrecká Trnavskej firmičke mohlo byť zakúpenie potrebných liekov, vitamínov D a zinku," dodal.

České médiá: Danko ďakuje Matovičovi za otvorený prístup k ruskej vakcíne
Slovenská národná strana (SNS) na Facebooku informovala, že Slovensko urobilo veľký krok vpred, pokiaľ ide o vakcíny proti Covid-19, keďže sa začali rokovania s Ruskom o dodávke jej vakcín Sputnik V, píše český portál Sputnik. Čítať ďalej
10 | 02 | 2021 | Marek Molnár