Matovič reaguje na prudký nárast chorých aj úmrtí. Už vie, kto je vinný.
15 | 02 | 2021 I Petra Demková

Premiér Igor Matovič sa opäť vyjadril k nárastu počtu nakazených ochorením Covid-19.Napísal príspevok na Facebook, z ktorého vyplýva, že podľa jeho mienky za nepriaznivú situáciu môžu nezodpovední koaliční partneri, prezidentka a nedostatok testovania.


Poslanec Sme rodina nebude hlasovať za predĺženie núdzového stavu. "Otvorte malé prevádzky a odškodnite živnostníkov!"
Ďalšia rebélia v koalícii! Potravinový expert z kandidátky Sme rodina, Patrick Linhart vydal na sociálnej sieti razantný status. Už nepodporí žiadne nezmyselné predlžovanie núdzového stavu, je za otvorenie maloobchodných prevádzok a za okamžité 100... Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Petra Demková


Analytici, matematici, ale aj lekári už niekoľko týždňov upozorňujú na nárast čísel pozitívne testovaných, ale aj chorých a mŕtvych. Spoločne ukazujú na dôvod nárastu krivky grafu. Ten vidia v skríningu alebo celoplošnom testovaní, pri ktorom sa v podstate porušuje lockdown, dochádza k zvýšenej mobilite a množstvá ľudí sa hromadia pri testovacích miestach. Dokonca už aj primátori a starostovia miest odmietajú hromadne testovať s argumentom, že to zvyšuje počty chorých.

Premiér Matovič má však vlastné teórie o dôvodoch nárastu všetkých kriviek. „Pravdou na lži,“ nazval svoj nedeľný status. „Keď vám bude opäť po milióntykrát niekto tvrdiť zlomyseľné bludy, že plošné testovanie na konci októbra nemalo žiadny zmysel, ukážte mu tento graf. Ak vie trochu čítať grafy - je z neho zrejmé, že mimoriadne prudký nárast pacientov v októbri plošné testovanie na mesiac úplne zastavilo. A to bolo kvôli odporu múdrych vlastne len jedno poriadne kolo,“ informuje.

Za všetko môže to, že sa v decembri netestovalo v troch kolách, ako si premiér naplánoval. „Nasledovné naplánované tri kolá v decembri sa z dôvodu sabotáže nákupu testov už neuskutočnili, a tak dnes môžeme počítať obete na tisíce - presne tak, ako som v decembri varoval a pritom kolegu idiotom nazval. A keďže nám medzičasom podiel britskej mutácie narástol do výšin, dostať situáciu pod kontrolu - pri existujúcej ochote mnohých ľudí obchádzať opatrenia - bude veľmi, veľmi náročné a bude stáť ďalšie tisícky životov,“ vysvetľuje Igor Matovič.

Škandál: Vzorky DNA získané po COVID testovaní sa skladujú bez vedomia ľudí!
Svet bojuje pro pandémii koronavírusu s plnou vážnosťou už dlhé mesiace. Teraz sa budú skúmať vzorky DNA ľudí po covid testovaní. Slovákom ich však uskladňujú bez ich vedomia. Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Povedané inak - v decembri sme mohli hasiť stredný oheň. Ľudia však verejne podporovali bludárov kričiacich po otváraní reštaurácií a tvrdiacich, že krivku pozitívnych sa netreba snažiť znižovať, lebo ona opäť narastie. Napriek týmto populárnym bludom sme presadili lockdown, ktorý rast chorých v nemocniciach nezastavil, na Silvestra sme prijali tvrdší, nezastavil to ani on. Tieto týždne už ideme len podľa Covid automatu navrhnutého epidemiológmi a vôbec to nevyzerá na rýchly pokles,“ informuje premiér.

Odpoveď je podľa I. Matoviča jasná. Zabíja popularita. „Ak by ste si dávali otázku, ako je možné, že v iných krajinách rovnako silný lockdown zabral omnoho skôr, odpoveď je jednoduchá - koaličné strany, opozícia a prezident tam držia spolu, lebo dobre vedia, že v čase pandémie populizmus a hra na percentá popularity zabíja,“ napísal v závere príspevku premiér.

Šľachetný návrh: Francúz žijúci na Slovensku ponúka zabezpečiť liek proti COVID-19
Francúz žijúci na Slovensku píše ministrovi Krajčímu a ponúka mu, že vie Slovensku zabezpečiť liek na pomoc proti covid-19. Nechce na ňom zarobiť, chce výlučne pomôcť občanom. Čítať ďalej
14 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik