Martina Čepčeka vylúčili z klubu OĽaNO. Môže za to naštrbená dôvera aj ĽSNS
14 | 02 | 2021 I Timotej Dutka

Z klubu OĽaNO ho vylúčili. Poslanec Martin Čepček sa práve chystal na stretnutie klubu s návrhom o oslobodení dane na respirátory, lieky a vitamín D3, keď ho odmietli pustiť na zasadnutie, o čom informoval v príspevku na sociálnej sieti.


Na štvrtkové stretnutie klubu OĽaNO sa už poslanec Martin Čepček nedostal. "V súčasnej kritickej situácii sa mi takáto pomoc zdala nedostatočná (miesto rozdávania celých respirátorov najzraniteľnejším skupinám ako to robia samosprávy aj iné štáty), preto som chcel novelu aspoň trochu vylepšiť," napísal Čepček na Facebooku. "Podľa pravidiel klubu na predloženie pozmeňováku potrebujem získať súhlas príslušného ministra," dodal.

Na štvrtkovom zasadnutí dosal stopku a jeho návrh predčasne odmietli. "Vo štvrtok večer zasadol klub, nakoniec som sa nedostal na klub, lebo ma vylúčili. O mojom pozmeňováku hlasovali už bezo mňa - a nedostal som súhlas klubu," priznal poslanec NR.



K veci sa vyjadril aj šéf klubu OĽaNO Michal Šipoš, ktorý dodal, že jeho vylúčenie môže byť dočasné. "Keďže sa medzi Martinom a ostatnými poslancami naštrbila dôvera, je to v tejto chvíli, myslím, pochopiteľný, ale nie nezvratný krok. Ak bude pripravený ďalej tímovo spolupracovať, o tri mesiace má dvere otvorené," zareagoval Šipoš s tým, že dôvodom je aj jeho opakované hlasovanie v pléne spolu s poslancami ĽSNS.

Čistky a rodinkárstvo na ministerstve zdravotníctva? Na facebooku prehovorila údajná zamestnankyňa
Na facebookovej stránke „Nemocničné oddelenia“ sa objavil príspevok údajnej zamestnankyne Ministerstva zdravotníctva, ktorá si želá ostať v anonymite. Píše, že na MZ SR pracuje dlhé roky, ale s rodinkárstvom a amaterizmom, ktoré tam panujú za... Čítať ďalej
13 | 02 | 2021 | Petra Demková