Harabin: Na samovraždu Böhma existujú dva možné motívy, mal výčitky svedomia, alebo bol vydieraný!
14 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Prečo si František Böhm siahol si na život? Otázka, ktorá teraz najviac rezonuje medzi ľuďmi na Slovensku. Štefan Harabin vidí dva možné motívy.


Samovražda kajúcnika Františka Böhma, rovnako ako generála Lučanského, vyvoláva stále množstvo polemík. Štefan Harabin, ako exminister spravodlivosti a expredseda Najvyššieho súdu vidí dva motívy, prečo si podnikateľ siahol na život, ktoré rozvinul aj vo svojom statuse na sociálnej sieti.

Štefan Harabin o motívoch samovraždy kajúcnika Františka Böhma píše: „Z tých poznatkov a skúsenosti, ktoré mám z práce trestného sudcu, keď cez tisícky trestných spisov som musel posudzovať u nespočetného množstva páchateľov v rámci subjektívnej stránky trestného činu vždy ich motív, sa núkajú zatiaľ dve alternatívy vysvetľujúce konanie kajúcnika Františka Böhma,“ začína svoj status Harabin a vzápätí vysvetľuje aj možné príčiny. „Prvá, že mal výčitky svedomia, keď niekoho nevinného nespravodlivo obvinil s cieľom privodiť si prepustenie z väzby. Druhá, že bol vydieraný, resp. nútený, aby pokračoval v obviňovaní ďalších nevinných na politickú objednávku, alebo z iných dôvodov,“ končí svoj nezvykle krátky status Štefan Harabin.



Harabin sa pýta: "Ako je možné, že mal Böhm po vznesení trestného obvinenia zbraň?"
Štefan Harabin ako trestný sudca kladie verejne dve závažné otázky v súvislosti so zastrelením sa kajúcnika Františka Böhma. Čítať ďalej
13 | 02 | 2021 | Ivan Brožík