Zastrelil sa František Böhm, svedok proti policajným funkcionárom
13 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kľúčový svedok František Böhm je mŕtvy! Bývalý príslušník SIS, ktorý vypovedal proti vysokým policajným funkcionárom, sa zastrelil. Na druhý svet chcel zrejme zobrať aj svoju manželku.


František Böhm, bývalý príslušník SIS spolupracoval s mafiánskou skupinou takáčovci, ale na za základe jeho svedectva sa dostal do väzby napríklad aj špeciálny prokurátor  Dušan Kováčik. František Böhm sa podľa informácií Hospodárskych novín zastrelil v obci Plavecký Štvrtok, kde jeho rodina vlastní rodinný dom.
Pred samovraždou postrelil aj svoju manželku

Tragédia je o to väčšia, že Böhm mal postreliť aj svoju manželku. Bližšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe. František Böhm bol dôležitým svedkom v kauzách Očistec či Judáš. Sám sa do rúk polície dostal vlani na jeseň po akcii Boží mlyn. Rovnako ako exriaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy SR Ľudovít Makó. V minulosti Böhm pôsobil v SIS, neskôr mal spolupracovať s gangom takáčovcov, ktorému údajne donášal informácie z bezpečnostných zložiek.

Böhm  sa po zadržaní sa rozhodol s políciou spolupracovať v pozícii takzvaného kajúcnika. Aj na základe jeho výpovede NAKA následne zrealizovala akcie, v rámci ktorých skončili v jej rukách exfunkcionári bezpečnostných zložiek či bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. František Böhm svedčil aj proti Milanovi Lučanskom, ktorý si na život siahol 29. decembra v prešovskej väznici. Bývalého príslušníka SIS vďaka jeho spolupráci prepustil začiatkom vlaňajšieho decembra prokurátor na slobodu.

František Böhm alias Fero SIS si čulo písal s Kočnerom. Do svojich aktivít zapojili aj Makóa
O prepojení sudcov, advokátov, prokurátorov či policajtov v chobotnici Mariana Kočnera, ktorú odhalila až aplikácia Threema v jeho telefóne sa toho popísalo už dosť. Na svetlo ale vychádzajú stále nové skutočnosti. Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.