"Toto je diskriminácia!" Nové vedenie VÚSCH zverejnilo o bývalom riaditeľovi Sabolovi šokujúce informácie
13 | 02 | 2021 I

Po tom, ako minister zdravotníctva Marek Krajčí bez odôvodnenia odvolal riaditeľa Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) Františka Sabola, čo vyvolalo vlnu kritiky nielen personálu, ale i verejnosti, sa v súvislosti s košickým ústavom vynorili zarážajúce informácie, píše portál Nový Čas.


Novovymenované predstavenstvo ústavu tvrdí, že mzdová politika nedávno odvolaného Františka Sabola odmeňovala "vyvolených", o čom majú svedčiť nenárokovateľné zložky mzdy, ktoré bývalý riaditeľ VÚSCH prideľoval osobne. Podľa tohto tvrdenia mali byť primári a prednostovia pri určovaní príplatkov obchádzaní, pričom u porovnateľných kategórii personálu boli údajne nájdené rozdiely v rozmedzí 34-59%. To označili členovia predstavenstva ako diskrimináciu.

Nové vedenie košického ústavu ďalej tvrdí, že viac ako 300 pacientov operovaných v Bratislave jasne dokazuje, že garancia zdravotníckej regionálnej istoty pre východniarov so srdcovými problémami je len "mýtus". „Táto skutočnosť výrazne spochybňuje informácie bývalého riaditeľa o vysokošpecializovanom zdravotníckom pracovisku schopnom popasovať sa s náročnými medicínskymi zákrokmi. Dokumentuje to aj fakt, že viacero náročnejších zdravotníckych výkonov sa v roku 2019 realizovalo iba v Národnom ústave srdcových chorôb v Bratislave,“ uviedli členovia predstavenstva.

Blaha: Krajčí nahradil uznávaného profesora medicíny vyštudovaným hutníkom
Minister zdravotníctva Marek Krajčí by mal byť okamžite odvolaný. Tvrdí to poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
05 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik