„Samovraždu spáchali Lučanský aj Böhm, pokúsila sa o ňu Jankovská, kto bude ďalší?“ pýta sa Ľuboš Blaha
13 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

František Böhm vyvolal svojou samovraždou doslova búrku teórií, prečo sa to stalo a kto by za to mal či mohol niesť zodpovednosť. Jedným z tých, ktorí sa nad touto tragickou udalosťou zamýšľajú vo svojom statuse je aj Ľuboš Blaha.


Poslanec Národnej rady za Smer-SD ostro kritizoval už samovraždu Milana Lučanského a rovnako tak ostro kritizuje aj samovraždu, ktorú v piatok neskoro v noci spáchal v dome v Plaveckom štvrtku František Böhm, ktorý bol kľúčový svedok v prípade obvineného generála Lučanského. Svoj názor na obe smutné udalosti napísal Blaha v statuse, ktorý uverejnil na sociálnej sieti.
Policajný generál sa dobrovoľne vráti z Chorvátska aby si to mohol "hodiť" na cele

Blaha kritizuje skutočnosť, že sa František Böhm zastrelil strelnou zbraňou, ktorú vlastne ani nemal mať, pretože ak ju mal v legálnom vlastníctve, tak „každý príčetný vyšetrovateľ by mu ju ako obvinenému musel zabaviť“. Kritiku si od Blahu vyslúžila aj väzba , podľa neho krivo obvineného generála Milana Lučanského. „Toho poslali do väzby a zakázali mu vidieť aj obrázok od dcérky. Lebo až taký bol vraj nebezpečný, že obrázok kvetiniek na lúke by tu rozpútal Armagedon. Ale Böhma nechali odkráčať domov a ešte mu aj nechali zbraň, aby potenciálne zastrašoval okolie? Človek nemusí byť Horatio Caine z CSI Miami aby pochopil, že takto to nefunguje. Ak by ten chlap mal zbraň v legálnom vlastníctve, celkom logicky mu ju polícia musela zabaviť,“ konštatuje poslanec Smeru-SD s tým, že Böhm teda musel zbraň, ktorou sa zabil, držať nelegálne.



Ľuboš Blaha sa zamýšľa aj nad Lučanského dvomi mimoriadnymi udalosťami: „Máme na cele chlapa, o ktorom tvrdíme, že si pred pár dňami sám vylupol oko a pri potknutí o papuču sa doriadil tak, akoby ho dokopalo desať bacharov - ale my ho potom hodíme ausgerechnet do takej cely, kde je možné uviazať teplákovú bundu o hornú posteľ. A potom budeme do celého sveta vyhukovať, že aha, samovražda. Policajný generál sa sám dobrovoľne vráti z Chorvátska na predvolanie, len aby si to mohol hodiť na cele v Prešove. Jasné.“ Náhodičky sa podľa Blahu akosi množia. Spolu so samovraždami. „Zhodou okolností aj Monika Jankovská mala na izbe dostatok liekov, aby sa mohla pokúsiť spáchať samovraždu. Lebo je úplne normálne mať na cele kýbeľ práškov, nech sa môžeš otráviť,“ spája Blaha dohromady ďalší pokus o samovraždu.

Tomáš: Zaujíma ma, či ministerka stále verí, že Lučanský zakopol, zranil si oko a spadol aj na vozíku
Počas dnešného branno-bezpečnostného výboru sa bude pýtať aj Erik Tomáš (HLAS-SD). V prípade je totiž, podľa neho, stále veľa nezodpovedaných otázok. Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | tasr

Lučanského sa zbavili a mŕtvy je už aj ten, kto si všetky tie svinstvá na generála vymyslel

„Ono to už skoro vyzerá, že niekomu sa tie „samovraždy“ náramne hodia. A že sa tým zametajú stopy - Milana Lučanského sa zbavili a mŕtvy je už aj ten, kto si všetky tie svinstvá na generála vymyslel. Už nepovie, ako to bolo naozaj... Niekomu hore sa velice uľavilo,“ píše ďalej v statuse poslanec Smeru-SD, ktorý pripomína, že keby sa za ich vlády takto kántrili obvinení ľudia v politických kauzách, tak už je tu hneď päť delegácií z Európskej únie a každá ľudskoprávna mimovládka v galaxii by tu už vypisovala výstražné telegramy. Pri Matovičovi však nič. Ľudské práva odrazu nikoho nezaujímajú, atmosféra je tu ako uprostred druhej svetovej vojny a po Kyselovi, Repovi a Šúrekovi ostáva viac mŕtvol než po Urválkovi.

„Už to ani nie je poriadny týždeň, keď na Slovensku niekto z obvinených nespácha samovraždu. A my sa tu máme tváriť, že všetko je alright, hlavne „nešpekulujme“ a nechajme to celé na Matoviča a Lipšica, veď kto by im neveril, zlatúšikom nestranným. Tak čo - kto bude ďalší? Kto sa zastrelí s neexistujúcou puškou? Kto sa potkne o papuču? A koho vezmeme na rok do prešovského Guantanáma? Vitajte v slovenskom Palerme!“ končí svoj status Ľuboš Blaha.

Böhm si mal streliť do hlavy, manželku, ktorá mu chcela v samovražde zabrániť, zasiahol do hrudníka
Informácia o samovražde Františka Böhma, korunného svedka v kauze Judáš, spájaného aj s nebohým Milanom Lučanským, šokovala Slovensko. Čo bolo jej príčinou zostáva nateraz záhadou. Čítať ďalej
13 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik