Referendum nie je o ľavici či pravici, ale o tom, či si ľudia želajú nanovo rozdať karty, tvrdí Fico
13 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Predseda Smeru-SD Robert Fico sa v stredu opäť vybral do regiónov aby zistil, aká je nálada ľudí ísť na referendum. Po pár dňoch tam sa teší, že občania chcú, aby sa nanovo rozdali volebné karty.


Robert Fico v regiónoch debatoval aj so svojimi straníckymi kolegami, podľa ktorých je jednoznačnú náladu v prospech referenda. Okresy už zasielajú vyplnené petičné hárky a vyzbierať 350 000 podpisov by preto nemal byť nejaký zásadný technický problém. Viac o referendu a jeho vyhlásenia povedal expremiér Robert Fico v rozhlasovej relácii rádia Expres s Braňom Závodským, ktoré šéf Smeru-SD umiestnil aj na sociálnu sieť.
Niektoré veci, ktoré napáchala táto vláda, sú nehorázne a škandalózne

„Môžem potvrdiť, že o referendum je veľký záujem, pretože ľudia ich priamo kontaktujú. Nechce byť optimistický ani pesimistický, ale nálada medzi ľuďmi je silne v prospech petičnej akcie, takže by nemal byť zásadný problém vyzbierať viac ako potrebných 350-tisíc podpisov,“ skonštatoval hneď v úvode spokojný trojnásobný premiér a šéf Smeru-SD a dodal, že okrem nich podpisy zbierajú aj ďalšie politické strany, ktoré sa k petičnej akcii hlásia. „Že akciu podporuje aj Konferencia odborových zväzov sa nečudujem, lebo to, čo im robí minister práce Krajniak je mimo akéhokoľvek vkusu, ale aj Jednota dôchodcov a ďalší a ďalší,“ dodáva Robert Fico.



Referendum podľa šéfa Smeru-SD nie je o tom, či príde k moci ľavica alebo pravica, ale to, či si ľudia žiadajú inú alternatívu k súčasnému riadeniu tohto štátu. „Predčasné parlamentné voľby znamenajú to, že ľudia budú môcť zhodnotiť, čo sa za posledný rok udialo. Máme obrovský počet mŕtvych a patríme v tom k najhoršej špičke na svete, preukázateľne dala táto vláda najmenšiu pomoc ľuďom v covide, ale sú tu aj ďalšie veci, ktoré sú nehorázne a škandalózne, ktoré táto vláda napáchala. Ľudia budú mať v referende jednoduchú otázku – chcete, aby ste mohli znovu rozdať karty? A ako ich rozdajú, to už je na nich,“ hovorí ďalej expremiér.

Táto vláda je neprofesionálna, chaotická, skorumpovaná a kradne, tvrdí Robert Fico
Predseda Smer-SD tvrdí, že zvolením Daniela Lipšica za špeciálneho prokurátora u nás pokračuje likvidácia právneho štátu. A práve to si, podľa neho, všíma celý svet. Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Súčasní predstavitelia tohto štátu zaviedli do jeho riadenia akurát chaos

Fica teší, že v posledných dňoch je vidieť jednoznačnú náladu v prospech referenda. „Okresy už zasielajú vyplnené petičné hárky a vyzbierať 350-tisíc podpisov by preto nemal byť nejaký zásadný technický problém. Referendum je o tom, ako sa bude táto krajina ďalej spravovať, a či ľudia, ktorí budú na čele tohto štátu budú nevzdelaní, pretože dvaja z troch najvyšších ústavných činiteľov, Matovič a Boris Kollár, ukradli vzdelanie,“ konštatuje ďalej Fico a dodáva: „Ak porovnáme to, čo hovorili súčasní predstavitelia vládnej koalície pred parlamentnými voľbami s tým, čo robia teraz, tak reálne oklamali ľudí.“ Napríklad v transparentnosti výberových konaní, viete ako to dopadlo, hovorili, že oni to budú robiť inak, a ako nakúpili tie nešťastné antigénové testy?“

Podľa Roberta Fica je evidentné, že predstavitelia tohto štátu zaviedli do jeho riadenia akurát chaos. „Nemôže hovoriť predseda vlády na svojho podpredsedu, že je idiot, a ten na neho zase povie, že je extrémne pomstychtivý klamár, potom premiér povie, že celý chaos v štáte spôsobuje ministerka Remišová. Viem, že to mnohí nechcú počuť, ale tento štát sa totálne rozkladá a stráca spôsobilosť na riadenie vlastných vnútorných vecí,“ hovorí na konci šéf Smeru-SD Robert Fico.

"Začnime si konečne vážiť zákon a nedovoľme im ničiť právny štát!" burcuje Fico
Predseda opozičného Smeru Robert Fico je veľkým kritikom všetkého zlého, čo podľa neho napáchala súčasná koalícia. Vo videu, ktoré umiestnil na sociálnej sieti, jej vykričal všetko, čo v poslednom období, podľa neho, nezvládla a... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.