Krajčí stále rokuje s Rusmi o dodávke Sputnikov
13 | 02 | 2021 I Michal Filek

O dodávku ruskej vakcíny je však vraj veľký záujem. Slovensko o jej dodávke rokuje s Rusmi. Uviedol to dnes v Žiline minister zdravotníctva Marek Krajčí. 


"Rokujeme a snažíme sa nájsť spôsob, ako mať túto vakcínu čo najskôr na Slovensku. Potom by sme sa rozhodli, ako ju dáme k dispozícii pre občanov." povedal Krajčí. Informáciu priniesol portál hnonline.sk.

Minister potvrdil, že ministerstvo zdravotníctva môže vydať povolenie aj pre vakcínu, ktorú ešte neschválila Európska lieková agentúra (EMA), akou je vakcína Sputnik. Pre HN-ky to však označil za jednu z hraničných možností, ktorú zvažujú.

Krajčí predpokladá, že možno už od marca by mal štát mať k dispozícii viac vakcín, ako tomu bolo doposiaľ, a to najmä od spoločnosti AstraZeneca, čo ešte nemá potvrdené. "Vláda pracuje aj na doobjednaní ďalších vakcín. Chceme mať pripravený kvalitný plán, ako čo najrýchlejšie očkovať populáciu na Slovensku," skonštatoval Krajčí.

Štát má, podľa hnonline.sk, v prípade dostatku vakcín v pláne otvoriť podobné veľkokapacitné centrá, ako dnes otvorili v Žiline, v každom krajskom meste. Štát naďalej pracuje aj na zabezpečení vakcíny Sputnik.

 

Covid dostane pod kontrolu nový liek na jeseň, predpovedá libanonská jasnovidka
13 | 02 | 2021 | sefredaktor