Konečne! Ivermectin by mal do našich lekární doraziť už o niekoľko dní
13 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Ministerstvo zdravotníctva konečne povolilo dovoz na Slovensko toľko žiadaný liek Ivermectin. Podľa lekárnikov by mal byť k dispozícii koncom budúceho týždňa.


Ľudia na Slovensku dlho volajú po možnosti liečiť koronavírus aj u nás liekom Ivermectin, s ktorým majú v mnohých krajinách veľmi dobré skúsenosti. V utorok konečne naše ministerstvo zdravotníctva povolilo dovoz štvorbalenia Ivermectinu do siete našich lekární. Očakáva sa, že doraziť do nich by mali prvé dávky koncom budúceho týždňa, informuje portál lekarskenoviny.sk.
Pri neodbornom posúdení nasadenia prípravku hrozí ohrozenie zdravia

Ivermectin však bude dostupný iba na lekársky predpis, pretože stále ide iba o experimentálnu liečbu. Slovenská lekárnická komora neodporúča samovoľné používanie liekov pacientmi, lebo na liek chýbajú veľké štúdie hoci výsledky testovania účinnosti Ivermectinu na potlačenie ochorenia Covid19 v laboratórnych podmienkach sú nádejné.

Lekárnická komora upozorňuje verejnosť na možné kontraindikácie a ohrozenie zdravia pacientov pri absencii odborného posúdenia nasadenia prípravku. Zároveň žiada občanov, aby neatakovali lekárne s požiadavkami na Ivermectin, pretože tak sťažujú bežný chod lekární.

Lekár Török: Ivermectin na sebe úspešne vyskúšali aj slovenskí lekári s ochorením Covid-19
05 | 02 | 2021 | Timotej Dudka