Harabin: Vodičovi, ktorý zabil na priechode ženu, nič nebráni dožadovať sa podmienečného trestu ako Lipšic
13 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Štefan Harabin upozorňoval, že zvolením Daniela Lipšica sa môžu tí, ktorí zrazia a usmrtia na priechode chodca, dožadovať podmienečného trestu. A prvá takáto nehoda je už tu. Ako dopadne šofér?


Exminister spravodlivosti a expredseda najvyššieho súdu Štefan Harabin od začiatku kandidatúry Daniela Lipšica na špeciálneho prokurátora poukazoval na to, že tí, ktorí, rovnako ako on, zrazia a usmrtia na priechode chodca sa tiež budú dožadovať podmienečného trestu. V statuse, ktorý Harabin zverejnil aj na sociálnej sieti, teraz opisuje jeden takýto tragický prípad.
Bude platiť iný trestný právny postih pre Lipšica a iný pre ostatných vodičov?

Pri tragickej dopravnej nehode z piatkového rána prišla v Košiciach o život chodkyňa. Podľa doterajších zistení polície 46-ročný vodič z okresu Košice-okolie z doposiaľ nezistených príčin narazil do 59-ročnej chodkyne z Košíc, ktorá prechádzala po priechode pre chodcov. Žiaľ, chodkyňa utrpela pri dopravnej nehode vážne zranenia, ktorým pri prevoze do nemocnice podľahla.

„Vodičovi, ktorý zabil na priechode pre chodcov ženu, teraz nič nebráni dožadovať sa podmienečného trestu, tak ako ho za rovnakú dopravnú nehodu dostal i Lipšic, zatiaľ iba zvolený za špeciálneho NEprokurátora. Alebo bude platiť iný trestný právny postih pre Lipšica a iný pre ostatných?“ pýta sa v statuse Štefan Harabin, podľa ktorého aj takéto následky pre celú spoločnosť prináša Lipšicov "zrúdny" protekcionizmus a deformovanie právneho systému ako celku v jeho prospech.



Štefana Harabina teraz zaujíma, či prijme v pondelok Boris Kollár nakoniec od Lipšica sľub, alebo dôjde k premene jeho trestu odňatia slobody z podmienečného na nepodmienečný (za podvono-korupčnú zmluvu, ktorú uzavrel s Krajniakom), aby príbuzní usmrtených pri dopravných nehodách neboli ešte traumatizovaní druhýkrát, keď vinník, ktorý im zabil príbuzného na priechode pre chodcov dostane iba podmienku.

Harabin: Lipšic nemá justičnú ani prokurátorskú skúšku, ako môže byť špeciálny prokurátor?
Štefan Harabin dopredu upozorňoval, že zvolením Daniela Lipšica za špeciálneho prokurátora poslanci porušia zákon. Teraz im to vo videu na sociálnej sieti pripomína znova. Čítať ďalej
07 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik