Gröhlingova absolútna priorita týchto dní podľa Čarnogurského ml. - zmena mena po zmene pohlavia
13 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

"Podľa pána ministra školstva Gröglinga NIE JE najdôležitejšie v dnešných dňoch, aby sa deti a študenti vzdelávali. Máme novú prioritu v rezorte školstva!" Pripomína Ján Čarnogurský mladší.







Reprofoto FB (@Ján Čarnogurský)


"Podľa pána ministra školstva JE najdôležitejšie, aby sme pre ľudí, ktorí si zmenili pohlavie, zmenili SPÄTNE ich meno na školských vysvedčeniach." Konštatuje na sociálnej sieti Ján Čarnogurský mladší.



"Musíme vytvoriť celý nákladný administratívny postup, v rámci ktorého budú spätne dohľadávané všetky vysvedčenia takýchto ľudí so zmeneným pohlavím, staré aj niekoľko desiatok rokov a niekto ich bude nákladne prepisovať, spätne, na vysvedčenia s novým menom, ktoré používa osoba so zmeneným pohlavím teraz. Koľko miliónov eur nás to bude stáť?" Pýta sa renomovaný právnik.




Ján Čarnogurský ml. radí, ako neprísť o byt, ak sa po korone ocitnete v exekúcii pre neschopnosť splácať.
Splátková „amnestia“ skončila a úvery a hypotéky treba od januára opäť splácaťm čo mnohých Slovákov privádza do ťažkej situácie. Právnik Ján Čarnogurský ponúka návod pre občanov, ktorí sa ocitnú v zložitej finančnej situácii a pre neschopnosť... Čítať ďalej
07 | 02 | 2021 | Petra Demková



"Upozorňujem, že ak žena alebo muž uzavrie manželstvo a zmení si priezvisko pri uzavretí manželstva, tak ich vysvedčenia sa spätne NIKDY NEPREPISUJÚ na nové priezvisko. Bude to odteraz považované za diskrimináciu? Alebo budeme nákladne prepisovať vysvedčenia všetkých, aj tých, ktorí uzavrú manželstvo a tiež si zmenia priezvisko?" poukazuje na právny stav Ján Čarnogurský mladší.




Právnik vysvetľuje, že "doteraz sa problém zmeny mena riešil veľmi logicky, zavedením kategórie RODNÉ MENO. Rodné meno sa uvádza na všetkých dôležitých dokumentoch, od rodného listu po kataster nehnuteľností. Šetria sa tým milióny eur. Spätná zmena mena na školských dokladoch je nákladný nezmysel, na ktorom sa možno niekto pekne nabalí, no prerušenému vzdelávaniu na Slovensku to vôbec nepomôže."




"Pán minister školstva (podľa Jána Čarnogurského ml. - popzn. red.) vyjadril jasný postoj k vzdelaniu: všetko pre LGBTI, nech to stojí čo chce. A ostatní ani do školy chodiť nemusia. Vzdelanie je predsa blbosť, ministrom sa môže stať každý aj bez neho."




"Prerušenie vyučovania na školách na neurčitú dobu je protiprávne", hovorí Ján Čarnogurský
Obmedzenie práva na vzdelanie bolo vykonané pánom ministrom školstva Gröhlingom na základe rozhodnutia z 23.10.2020, ktorým nariadil prerušenie vyučovania na základných a stredných školách do odvolania s účinnosťou od 26.10.2020. Pán minister... Čítať ďalej
29 | 11 | 2020 | Ivan Brožík