Zahraničie sa smeje z toho, čo sa stalo slovenským policajtom. Na ceste stretli Freda Flintstona
12 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

Toto slovenskí policajti ešte vo svojej praxi nezažili. Zastavili totiž auto bez čelného skla, motora a fungujúcich svetiel. Priznali, že nemohli uveriť vlastným očiam, informuje český portál sputniknews.cz.


"V "kokpite" sedel dokonca vodič s prilbou," stojí v statuse slovenskej polície. Policajti sa stali svedkami ťahania motorového vozidla značky Felicia bez čelného skla, bez funkčných svetiel a motora. Zároveň sa konštatuje, že vodič ťahaného vozidla však myslel na svoju bezpečnosť, pretože na hlave mal nasadenú prilbu a oblečenú bundu s reflexnými prvkami.

Policajti obe vozidlá následne sprevádzali k najbližšiemu autovrakovisku, keďže na ťahanom vozidle nefungovala ani smerové ani brzdové svetlá. Z príspevku vyplýva, že takisto bola uložená pokuta vo výške 50 eur.

Tesla musela Model 3 vyrábať tak rýchlo, že nestihol zaschnúť lak
Urýchľovanie výroby môže mať dopad na kvalitu, priznáva Elon Musk. Na portáli businessinsider.de tiež prezrádza, kedy je najvhodnejší čas na kúpu Tesly. Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Niet divu, že na štatút slovenskej polície zareagovala veľa sledujúcich. Zdá sa, že súťažili v humore a sarkazme. "Určite akurát išiel na technickú kontrolu ..." vyslovil predpoklad jeden z diskutujúcich.

"Ak bez motora, tak to musel byť jedine Fred Flintstone," odkázal na postavu z animovaného filmu ďalší. "50 € nebola pokuta, ale poplatok za sprievod. Toto už sa dá nazvať pomáhať a chrániť. Normálne by to polícia mala za poplatok robiť na objednávku."

"Keby mal aspoň svetlá, možno by ho ani nezastavili," podotkol jeden z vtipálkov. Niektorí používatelia sociálnej siete prišli aj s odporúčaním: "V takomto počasí mu mali policajti dať varené vínko." 

Deutsches Ärzteblatt: Slováci sa boja juhoafrickej mutácie
Nemecké lekárske noviny Deutsches Ärzteblatt sledujú situáciu na Slovensku v súvislosti s COVIDom-19. Konštatujú, že Slováci netaja veľké obavy z juhoafrickej mutácie koronavírusu, ktorá má ohnisko v neďalekom rakúskom Tirolsku. Slováci sa boja... Čítať ďalej
12 | 02 | 2021 | Ingrid Vrabcová