Tesla musela Model 3 vyrábať tak rýchlo, že nestihol zaschnúť lak
11 | 02 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Urýchľovanie výroby môže mať dopad na kvalitu, priznáva Elon Musk. Na portáli businessinsider.de tiež prezrádza, kedy je najvhodnejší čas na kúpu Tesly.


Nie je žiadnym tajomstvom, že Tesla má podchvíľou nejaké problémy s kvalitou, či už išlo napríklad o nepresné namontovanie strechy auta, alebo uvoľnené skrutky, ale aj nekvalitný lak. Za jedného z najväčších a najobávanejších kritikov sa považuje Sandy Munro, americký inžinier a odborník na automobily. V rozhovore zverejnenom na YouTube sa Munro otvorene rozpráva so šéfom Tesly Elonom Muskom o problémoch, ktoré sa pri výrobe objavujú. Majiteľ automobilky tiež prezradil, kedy je najvhodnejší čas na kúpu Tesly.


 Podľa Muska môžu dve limuzíny Modelu 3, ktoré boli vyrobené len s mesačným odstupom, vyzerať na prvý pohľad síce rovnako, no ich kvalita môže byť značne rozdielna. Šéf Tesly priznal, že kvality vozidiel značne závisí od rýchlosti ich výroby. Horšia je vtedy, keď sa s produkciou priveľmi ponáhľa.


„Priatelia sa ma často pýtajú, kedy je najvhodnejší čas na kúpu Tesly,“ – hovorí Musk. „A ja im tvrdím, že buď hneď na začiatku od spustenia výroby, alebo až keď produkcia už dosiahne stabilnú úroveň. Ak sa výroba rýchlo zvyšuje, potom je ťažké ustriehnuť každý detail. Je to veľmi náročné,“ – dodáva.


„Obrovské tempo výroby“


Vlani Tesla len tesne minula svoj cieľ - predať 500 000 automobilov. Taká obrovská produkcia so sebou prináša výhody i nevýhody, potvrdil Musk v rozhovore s Munrom. Práve ten totiž upozorňoval na problémové lakovanie karosérie Modelu 3.  Šéf Tesly priznal, že nebolo dosť času na to, aby lak dôkladne uschol. Automobilka však tento problém časom odstránila a na konci roka bola kvalita lakovania výrazne lepšia.


Musk je večným optimistom, pokiaľ ide o ambície Tesly, i keď pripustil, že masová výroba nie je vôbec ľahkou úlohou, uzatvára businessinsider.de.