Sajfa sa pustil do expremiéra Fica: Spravil si z neho srandu pred celým národom!
11 | 02 | 2021 I editor01hd

Známy moderátor Matej Cifra alias Sajfa si z ľudí vie uťahovať, ako zrejme každý. Nedávno sa jeho terčom stal bývalý premiér Robert Fico. Na Instagrame zverejnil fotografiu s plastovým štítom, ktorý nazval "Ficov legendárny kryt".


"Legendárny Ficov kryt na zľahka sympatickejších tvárach. Hovorím za Adelu, nie za seba, samozrejme," napísal Sajfa do popisu fotky s jeho dlhoročnou kolegyňou Adelou Vinczeovou.

Tieto plastové štíty používal Robert Fico na brífingoch a tlačových konferenciách (spravidla jediný) ešte v minulom volebnom období, čo vyvolalo vlnu kritiky. Tieto kryty, ktoré chránia horné dýchacie cesty, totiž odborníci považujú za nedostačujúcu ochranu pred vírusom COVID-19, ak pod nimi človek nenosí aj klasické rúško či respirátor.



„Keď dýchame, rozprávame, spievame či kričíme, z tela nám unikajú drobné kvapôčky, ktoré môžu obsahovať vírusy. Zmyslom rúška je vytvoriť bariéru medzi našimi dýchacími cestami a okolitým svetom,“ uviedol Úrad verejného zdravotníctva.

„Plastové rúška či štíty však neprekrývajú dýchacie cesty tak, aby účinne zabránili šíreniu vírusu do okolia. Neposkytujú ochranu porovnateľnú s rúškami. Plastová bariéra pred ústami a nosom zachytí iba väčšie kvapky, ktoré smerujú priamo na jeho povrch, no drobné kvapôčky môžu po stranách naďalej unikať do prostredia,“ dodal ÚVZ podľa portálu Startitup.

Po vlne kritiky však expremiér prestal používať plastový štít a nahradil ho klasickým rúškom. Sajfa si z neho však príklad zrejme nevzal...

Na dovolenke počas lockdownu: Aj kvôli Sulíkovi a Ficovi zaviedlo bratislavské letisko nové lety
Napriek tomu, že sú politickí oponenti, majú niečo spoločné. Kvôli bývalému premiérovi Robertovi Ficovi a predsedovi SaS Richardovi Sulíkovi totiž letisko v Bratislave zriadilo nové lety do Dubaja a Dominikánskej republiky, píše Plus 7... Čítať ďalej
11 | 02 | 2021 | Timotej Dudka