Predák policajných odborov: My, policajti môžeme Lučanského vnímať len cez prizmu jeho úspechov v boji s organizovaným zločinom
11 | 02 | 2021 I sefredaktor


 

"My, policajti môžeme generála Lučanského vnímať len cez prizmu profesionálnych úspechov, ktoré zaznamenal v boji s organizovaným zločinom," vyhlásil Pavol Paračka, predseda Odborového zväzu polície, v rozhovore pre denník Pravda.

"Nedá sa mu uprieť, že v 90. rokoch bol na čele boja s organizovaným zločinom a má v tomto smere naozaj veľké zásluhy. Musíme byť opatrní a dať pozor, aby tieň podozrenia nezatienil všetko pozitívne, čo pre políciu a krajinu vykonal," povedal šéf policajných odborov.

"Neviem, či sa vôbec niekedy dozvieme, čo sa vlastne stalo a prečo. Vyšetrovanie prebieha a musím dodať, že vždy by mala platiť prezumpcia neviny. Treba však určite oddeliť jeho profesionálne pôsobenie v Policajnom zbore od ostatných vecí, z ktorých bol obvinený," zdôraznil.

Celá situácia okolo vrcholných predstaviteľov Policajného zboru podľa Paračku  neprospela atmosfére v zbore. "Je to nepríjemné a v žiadnom prípade to nevzbudzuje dôveru," dodal.

Ďalšie okolnosti prípadu generála Lučanského nechcel Paračka hodnotiť. "Je to predčasné. Určite ide o veľkú ľudskú tragédiu," podčiarkol šéf policajných odborov.